• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Koken uit de voorraad: Albona cakemix

Vempain

Prepper goeroe
Een paar weken terug de vloeibare kant en klare cakemix naturel van Albona aangeschaft bij de Aldi in België dit omdat het ruim een jaar houdbaar is buiten de koelkast.
image.jpeg
Ze zijn verkrijgbaar in de smaken naturel, citroen, fondant (met zachte vloeibare kern van chocolade) chocolade of stracciatella.
http://nl.aldi.be/aldi_vloeibaar_cakedeeg_953_952_1539_17873.html

Het enige wat je moet doen is een ovenschaal (hier een aluminium bakje) invetten en daar de kant en klare cakemix in knijpen en in een voorverwarmde oven van 180 graden zetten.
Na ongeveer een half uur (afhankelijk van de oven) is deze klaar en de smaak ervan valt me zeker niet tegen en doet deze zeker niet af onder een cake met zelfgemaakt beslag :) en kun je naar hartelust combineren met wat stoofpeertjes, chocolade, appel en dat soort extra toevoegingen.
image.jpeg
image.jpeg


Aangezien ik de ingredienten met het lichtval niet helemaal mooi op de foto krijg hieronder de ingrediënten van de Albona kant en klaar cakebeslag naturel:
Suiker, heelei (geconcentreerd uit vloeibaar eiconcentraat of eipoeder) tarwezetmeel, koolzaadolie, tarwebloem, water, stabilisatoren : glycerine en xanthaangom, bakpoeder (natriumcarbonaat en dinatriumfosfaat) emulgatoren: mono- en diglyceride van vetzuren, bewaarmiddel (kaliumsorbaat), zout
 
de smaak ervan valt me zeker niet tegen en doet deze zeker niet af onder een cake met zelfgemaakt beslag
Kan niet anders concluderen dat dit zeker goed smaakt:fluit:
kun je naar hartelust combineren met wat stoofpeertjes, chocolade, appel en dat soort extra toevoegingen.
Mjam, mjam,... stoofpeertjes:p
:off:

Leuke review en zeker zo handig dat dit makkelijk in de kast bij de voorraad gezet kan worden:thumbsup:
 
Terug
Bovenaan