• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Privacy (je zou er moedeloos van worden)

J

J.J

Gast
Mobieltje heb ik niet, dus ook niet te volgen. Mijn auto zit geen navigatie in, alleen wegenkaarten, ook lastig te volgen.
Het is nu voor "ze" iets makkelijker geworden. Dus dan maar het bos in, want echt spoorzoeken kunnen ze waarschijnlijk dan weer niet...;)
Beste @Roel haast overal waar je met je auto rijd in de stad Groningen word je gevolgd door camera's aan verkeerslichten en hoge palen langs de rondweg, ook in de stad zelf heb je overal camera's en in veel andere plaatsen is dat het zelfde.
En die dingen worden ook steeds kleiner en geaffineerd.

Je kan ook een oud mobieltje kopen waar je de batterij uit kunt halen zit je in nood kan je toch bellen.
Of er zullen ook nog wel leden zijn die zo'n oud ding voor je hebben liggen.
Een nieuw batterijtje er in het werkt weer als nieuw.
Een prepaid simkaart kas betalen en geen haan die er naar kraait, en jij hebt weer een aankoop geprept.
In nood kunnen we allemaal geraken en dat kan het belangrijkste dan een mobieltje zijn en dag denk je vast nog aan die gekke @J.J die je dan toch een heel goed advies heeft mee gegeven.
Laat even merken of je er belang bij hebt.:thumbsup:
 
  • Leuk
Waarderingen: Roel

petroman

SHTF Expert
Alleen jammer dat bij een ramp iederen zijn/haar mobieltje gaat gebruiken end an de provider overbelast raakt.
Dat gebeurd ook al als iedereen met oud en nieuw elkaar gaat bellen.
 
J

J.J

Gast
Alleen jammer dat bij een ramp iederen zijn/haar mobieltje gaat gebruiken end an de provider overbelast raakt.
Dat gebeurd ook al als iedereen met oud en nieuw elkaar gaat bellen.
Als iedereen dat doet precies klokslag twaalf uur doet dan raakt de provider niet over belast:thumbsup::D
Want dat zijn de anderen niet bereikbaar.:p
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Uw gezicht dient steeds vaker als toegangskaartje
Ook in de supermarkt doen camera’s met gezichtsherkenning hun intrede. Bij een Jumbo in Alphen aan den Rijn hangt een systeem met tachtig camera’s. Die leggen de gezichten van alle supermarktbezoekers vast.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/11/29/dieven-en-onschuldigen-de-camera-ziet-iedereen-a3982154

Het aantal camera’s in de openbare ruimte neemt in rap tempo toe – van de beveiligings-, deurbel- en dashboardcamera’s tot de smartphones in ieders broekzak. Gekoppeld aan steeds betere en toegankelijkere gezichtsherkenningtechnologie vormt die opname-apparatuur een gevaar voor de privacy van burgers, waarschuwt privacy-organisatie Bits of Freedom.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/11/29/je-loopt-op-straat-en-vreemden-herkennen-je-a3982157
 

Harry Nack

Last (wo)man standing
Waar ik vertoef gaat veiligheid boven privacy, ook al staat er in de wet iets anders.

Zo werd een zaak van één van mijn vrienden overvallen in Barça. Hij heeft overal camera's vanaf de ingang tot de buitendeur.

Hij heeft de politie de beelden gegeven en ze vroegen hem waarom hij buiten geen camera's had. Hij dacht aan de privacy wet, maar de politie gaf aan dat hij er gewoon camera's moest ophangen. Zolang het voor de veiligheid is.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Op de hoogte zijn en blijven van de regeltjes is best belangrijk.
Hier mag je ook buiten camera's hangen, op je eigen terrein, en zelfs gericht op de openbare weg .
Alleen als je die openbare weg ook filmt gelden de regels van de AVG. link
 

Lekker Ding

Specialist
Voor ons nieuwe, ver-her-bouwde pand, een winkel, zijn we ook bezig met nieuwe camera's. Maar voor een 300euro per camera heb je een TOP-camera-systeem die personen kan volgen binnen de winkel. Je klinkt op een gezicht, en vervolgens kun je die persoon terug vinden op de volgende camera en zijn wandel door de winkel volgen.
Voor ons is het doel alleen diefstalbeveiliging, maar dit kun je ook in openbare ruimtes gebruiken.
En als wij dit simpele systeem al kunnen veroorloven, wat kan een overheidsdienst of kwaadwillende dan wel niet met betere (lees: duurdere) systemen?
 

petroman

SHTF Expert
Laatst bewerkt:
Ik zou zeggen vlg een paar afleveringen van police interceptors uit de UK.
Afgezien van het fit dat je dan weer blij wordt dat je in NL woont moet je je vooral richten op wat er op de achtergrond gebeurd.

Dus op het moment dat de meldkamer ingeschakeld wordt wordt er actief gezocht en meegekeken met honderden camera's op straat, vervolgens hangen er overal nummerplaat herkening camera's. Allemaal heel handig om rand^%$# van de weg te halen.
Ik weet niet of je systeem perse duurder is. De software, beelverwerking, herkenning, is natuurlijk het hart. Een goede scherpe camera help dan wel ja.

In de UK wordt je dus overal gevold of beter kan je gevolgd worden.

Geeft een TV serie een goed beeld ?
Nee, maar nr 3, heeft er een kwartaal in de UK op een uni gezeten en de verhalen en beelden kloppen dan wel met elkaar.
 

Ray

SHTF Expert
@petroman Juist in NL hebben we al semi intelligente systemen die mensen kan volgen en analyseren, evt gecombineerd met informatie van social media. In Eindhoven hangt het hele centrum vol met camera's, al meer dan vier jaar, waarvan de informatie wordt verwerkt door CityPulse: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws...-hoe-software-een-vechtpartij-kan-voorspellen

Hier de link naar de case study "Eindhoven" van Atos: https://atos.net/en/industries/intelligent-city-management-eindhoven-citypulse-case-study
en link naar het moederbedrijf van deze intelligente software om 'een vinger aan de pols te houden' : http://www.ict-citypulse.eu/page/

Wat ontbreekt is een module 'gezichtsherkenning' bij deze software, vooralsnog dan.
 

Papillon

Diehard Prepper
Kan iemand mij uitleggen dat ondanks alle technische mogelijkheden met slimme cameras en positiebepaling van mobiele telefoons, heel opsporing verzocht nog vol staat met informatie vragen naar daders van plofkraken, inbraken enz?

Daar verbaas ik mij nog steeds over, ik weet dat met satelliet beelden er gekeken kan worden wat je op je bord hebt liggen, hoe kan het dan zo zijn dat sommige daders zo lang uit handen blijven.
 
F

frans81

Gast
Kan iemand mij uitleggen dat ondanks alle technische mogelijkheden met slimme cameras en positiebepaling van mobiele telefoons, heel opsporing verzocht nog vol staat met informatie vragen naar daders van plofkraken, inbraken enz?

Daar verbaas ik mij nog steeds over, ik weet dat met satelliet beelden er gekeken kan worden wat je op je bord hebt liggen, hoe kan het dan zo zijn dat sommige daders zo lang uit handen blijven.

Regels en wetten en langs elkaar heen werken .
 

petroman

SHTF Expert
@Papillon , waarschijnlijk omdat nog niet heel het land volhangt met camera's.
En als jij je gezicht niet naar een camera toekeert en je jas in een steeg binnenste buiten keert of weg mietert dan ben je toch nog lastig te volgen.
Of te indetificeren.
Ook hangen bos en heide niet vol met camera's.
Overigens kan geen enkele satelliet zien wat er op mijn bord ligt tenzij ik buiten ga eten.
 

Ray

SHTF Expert
@Papillon Tegen camera's werkt gezichtsbedekkende kleding heel goed. Vele beveilingscamera's zijn overigens van bedroevende kwaliteit, daar heeft de politie eerder aandacht voor gevraagd.

Qua telefoons weten ze uiteraard niet welk nummer bij welk boefje hoort en zelfs als dat het geval is, zijn er waarborgen dat je niet iemand zomaar mag volgen. Pas na de misdaad, is het mogelijk privacy om belemmeringen op te heffen en bv. zo'n telefoon te volgen. Sommigen zijn idd zo stom om zo'n telefoon gewoon bij zich hebben tijdens de misdaad en dat is altijd fijn voor in de rechtbank.
 
Bovenaan