• Helaas zit er een fout in de forumsoftware waardoor je de forumregels moet accepteren voor je deze kunt lezen. Onze excuses hiervoor. Mocht je na het lezen alsnog niet akkoord zijn, stuur dan even een PM aan phtvs
  • Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Toverpoeder...ofwel gedroogde champignons.

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Wat is het? Poeder van gedroogde paddenstoelen.
Wat doe je ermee? Je brengt er soepen en sauzen mee op smaak.
Waar koop je het? Is niet echt te koop. Als je Edwin Florès van Casa Foresta lief aankijkt wil hij wel voor je maken, maar hij levert het liever aan de horeca.
Je kunt het dus beter zelf maken. Fluitje van een cent.
http://www.foodlog.nl/artikel/toverpoeder/

Hoe je het maakt, het 18e eeuws recept, staat in de link. Een lood is 15 gram.
 

Ray

SHTF Expert
Lekker van eekhoorntjesbrood en de andere bruine boleten (behalve de bittere). Dat ze in het artikel de reuzenzwam gebruiken vind ik apart, die vind ik niet lekker.
 

Piroska

Specialist
Ik maak het van de stelen van de grote parasolzwam en van de reuzenzwam. Goed drogen boven de kachel en dan malen tot poeder.

@Ray de reuzenzwam is zo om te eten ook niet echt heel lekker, hij wordt ook zwart bij bereiding, dat is ook wat minder aantrekkelijk, maar voor paddo-poeder is hij echt wel geschikt, zeker gemengd met andere soorten. Ook de steel van de parasol is op zijn zachtst gezegd niet te vreten maar toch geschikt voor poeder.
 
Bovenaan