Kan mij iemand vertellen hoe dit noemt . Of het eetbaar is of niet.
Bekijk bijlage 18982
Dit is de stijve klaverzuring (Oxalis stricta)
hij komt oorspronkelijk uit Amerika.
het is geen familie van de gewone witte of rode klaver.
op mijn tuin een veel voorkomend onkruid. (bijna)niet weg te krijgen!
altijd mét alle worteltjes weghalen.
de zaden kunnen vele meters ver weggeschoten worden, zijn erg sterk en zijn zelfs na jaren nog kiemkrachtig.
If you can't beat it eat it...
Ja, je kunt het kruidje eten. het is mild zurig van smaak.
Oxalis betekent zuur-zout.
het is een prima toevoeging aan de sla, je kunt er soep en thee mee maken.
hij zit boordevol met vitamine C.
het nadeel is dat je het kruid niet al te vaak (=elke dag) moet eten want het oxaalzuur verzwakt dan je botten.
ik geloof dat het oxaalzuur de aanmaak van calcium blokkeert.
er zijn meerdere eetbare planten die oxaalzuur bevatten (zoals de veldzuring) dus dat is ook iets waar je rekening mee moet houden.