Voor het eerst weer eens sinds jaren groenten uit de bak . Gezien ik Rode Bieten liefhebber ben zijn dit de starters. Ze doen het goed en over een tijdje staan de bakken goed gevuld erbij .
@frans81 Bietjes zijn inderdaad erg lekker ,maar je kunt het blad ervan ook eten als spinazie (https://veganistischkoken.nl/rode-bietenblad/ 2 vliegen in 1 klap ) gr will
Ik maak af en toe een simpel gerecht met bieten en aardappel, een eenpans gerecht. Spekjes uitbakken (250 gram), gesneden ui erbij met wat bouillon poeder en flinke dosis masala curry (niet de gewone pakken, die is te pittig en overheersend bij deze dosis) en dan de rauwe in blokjes gesneden rode biet erbij. 20 a 25 minuten later de in blokjes gesneden rauwe aardappel erbij en een pakje slagroom. Met wat peper verder op smaak brengen en een klein halfuurtje later kun je aan tafel. Hoop snijwerk, wat ik altijd wel leuk vind om te doen en je hebt ongeveer net zo veel ui, biet als aardappel nodig. Bij 250 gram spekjes en 125ml slagroom zo'n drie a vier flinke bieten/aardappels/uien. Genoeg voor 5 a 6 porties. Zelf maak ik daar vaak nog een spitskoolsalade bij en dan heb je zeker 6 flinke porties. Je kunt er ook weinig aan verprutsen, vergt verder weinig kooktalent.