Weer voor het éérst " Bieten voor de smul " !

Discussie in 'Tuinieren' gestart door frans81, 15 juni 2020.

  1. frans81

    frans81 SHTF Expert

    Voor het eerst weer eens sinds jaren groenten uit de bak .
    Gezien ik Rode Bieten liefhebber ben zijn dit de starters. Ze doen het goed en over een tijdje staan de bakken goed gevuld erbij .

    20200615_143110.jpg 20200615_142731.jpg 20200615_143132.jpg
     
    zonnebrood, petroman en zanzarra vinden dit leuk.
  2. wiliam

    wiliam Diehard Prepper

    Rode biet of snijbiet? (Soort spinazie)
     
  3. frans81

    frans81 SHTF Expert

    Rode Biet . De mooie ronde knol. Staat ook in mijn tekst .

    Snijbonen ken ik natuurlijk ook ;)
     
    Laatst bewerkt: 15 juni 2020
  4. EVAQ8

    EVAQ8 Senior Prepper

    lekkerrrrr!
    ik moet die van mij nog even uitplanten.
     
  5. Wafels

    Wafels Diehard Prepper

    Laatst bewerkt: 19 juni 2020
    Stuudje en frans81 vinden dit leuk.
  6. Ray

    Ray SHTF Expert Admin

    Ik maak af en toe een simpel gerecht met bieten en aardappel, een eenpans gerecht.

    Spekjes uitbakken (250 gram), gesneden ui erbij met wat bouillon poeder en flinke dosis masala curry (niet de gewone pakken, die is te pittig en overheersend bij deze dosis) en dan de rauwe in blokjes gesneden rode biet erbij. 20 a 25 minuten later de in blokjes gesneden rauwe aardappel erbij en een pakje slagroom. Met wat peper verder op smaak brengen en een klein halfuurtje later kun je aan tafel.

    Hoop snijwerk, wat ik altijd wel leuk vind om te doen en je hebt ongeveer net zo veel ui, biet als aardappel nodig. Bij 250 gram spekjes en 125ml slagroom zo'n drie a vier flinke bieten/aardappels/uien. Genoeg voor 5 a 6 porties. Zelf maak ik daar vaak nog een spitskoolsalade bij en dan heb je zeker 6 flinke porties.

    Je kunt er ook weinig aan verprutsen, vergt verder weinig kooktalent.
     
    Wafels, PBear, EVAQ8 en 1 andere persoon vinden dit leuk.