• Helaas zit er een fout in de forumsoftware waardoor je de forumregels moet accepteren voor je deze kunt lezen. Onze excuses hiervoor. Mocht je na het lezen alsnog niet akkoord zijn, stuur dan even een PM aan phtvs
  • Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Het grote covid-19 topic

V

Verwijderd lid 482

Gast
Las vanmorgen een stukje van een dokter, de cijfers kloppen wel en niet. Als je heel veel test krijg je heel veel besmette mensen, maar dat wil niet zeggen dat je heel veel zieken hebt. En dat is het grote probleem op het ogenblik, besmette mensen die niet ziek zijn en het niet weten besmetten onbewust mensen die er wel ziek van worden.

@RockyFlats , mijn plaggenhut staat in het land wat vandaag op 1 staat.
 

petroman

SHTF Expert
En dat is het grote probleem op het ogenblik, besmette mensen die niet ziek zijn en het niet weten besmetten onbewust mensen die er wel ziek van worden.
Dat is inderdaad het groet dilemma waar ieder land me worstelt. Daarom zal je bindelings moeten doen wat er gezegd wordt.
Dat JIJ je niet ziek voelt, is geen indicatie of je het wel/niet hebt.
 
V

Verwijderd lid 423

Gast
Las vanmorgen een stukje van een dokter, de cijfers kloppen wel en niet. Als je heel veel test krijg je heel veel besmette mensen, maar dat wil niet zeggen dat je heel veel zieken hebt. En dat is het grote probleem op het ogenblik, besmette mensen die niet ziek zijn en het niet weten besmetten onbewust mensen die er wel ziek van worden.

@RockyFlats , mijn plaggenhut staat in het land wat vandaag op 1 staat.
Hoi @logan1202 Tsjechie... een mooi land. Bier en uranium zijn daar van topkwaliteit, heb ik gehoord.
Is het niet iets voor je om jezelf op de Wiskers-contactlijst te zetten? https://www.preppers-shelter.nl/for...en-na-een-shtf-en-hoe.3394/page-6#post-113652
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Ik vind dit een goed plaatje...de Zwitserse kaas methode...elke laag heeft zo zijn "gaten" maar bij elkaar biedt het steeds meer bescherming.
EkCMGM6XkAIcb4A
 
F

forumlid 1447

Gast
Op 9 oktober kunnen nog niet alle testresultaten van 7 oktober binnen zijn.
Niet elke instelling geeft in België een dagelijkse update, en de uitslag duurt ook 2 dagen.
Nederland en Duitsland hebben snel-testen besteld, België moet nog even met zijn specialisten overleggen.
Dit gebeurd in het Frans, Nederlands en Duits, en de vertalers zijn mogelijk onderbezet. :fluit::fluit::fluit:
Hier in België liggen ze normaal 20 jaar achter, dus wie zeurt er over 2 dagen.
Een positief (klinkt gevaarlijk) ding, Amerika zijn we wat betreft achterstand ,ruim voorbij.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
De ziekenhuis-directeur en specialisten spreken waarschuwende woorden. "We hebben inmiddels drie afdelingen voor covidpatiënten", zegt internist-infectioloog Jan den Hollander. "We hebben al veel geplande operaties in de reguliere zorg moeten afzeggen." En hij verwacht nog een sterke stijging van de afschaling van de reguliere zorg. "Die is echt niet te redden gezien het nog steeds oplopend aantal besmettingen."
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2352045-maasstad-ziekenhuis-rotterdam-zet-het-leger-in.html
 
V

Verwijderd lid 1511

Gast
In Drenthe ontkomen we er deze golf ook niet aan, dus van de drie Treant ziekenhuizen in de regio gaan er twee op een laag pitje poliklinisch door hobbelen, om het grootste ziekenhuis in Emmen, waar de corona zorg wordt geconcentreerd, aan meer personeel te helpen
Treant doet er alles aan om de twee kleinere ziekenhuizen de nek om te draaien, voor hen een geschenk uit de hemel deze tweede golf.
 
V

Verwijderd lid 482

Gast
Waar nederland niet aan wil is hier weer de realiteit, Scholen, restaurants, kroegen dicht, alcohol buiten drinken verboden, max 6 mensen samen, mondkapjes in winkels, openbaar vervoer( ook bij de halte) openbare ruimtes, ...
Ook het aantal klanten per winkel is beperkt, dus eindelijk de ruimte in de bouwmarkt.
 

Preppertt

Senior Prepper
De routekaart voor maatregelen is eindelijk klaar. Hugo en de zijnen hebben na bijna 6 maanden dan eindelijk helder wat er moet gebeuren als de besmettingen de signaalwaarde overschrijden. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. We gaan nu richting niveau 4 (het hoogste niveau) waarbij een volledige lockdown een "te overwegen" maatregel is.

https://www.ad.nl/redactie/pdf/routekaart_coronamaatregelen_1310.pdf

Volgens het document zijn de volgende dingen grondwettelijk, zonder erbij te vermelden wat dat dan precies inhoudt:

  • Betogingen, samenkomsten en vergaderingen als bedoeld in de Wet openbare manifestaties;
  • Personen die in gemeenschap met anderen godsdienst of levensovertuiging belijden;
  • De vergaderingen van de Staten-Generaal of van een commissie daaruit (in de desbetreffende veiligheidsregio), van de
    gemeenteraad, provinciale staten en het algemeen bestuur van een waterschap, of van een door deze organen ingestelde
    commissie, en andere wettelijk verplichte bijeenkomsten;
  • Een bijeenkomst van een internationale organisatie, die gevestigd is op het grondgebied van het Koninkrijk, of van een
    verdragspartij van een verdrag waarbij het Koninkrijk partij is
  • Uitoefenen verenigingsrecht
  • Verkiezingen in het kader van de Kieswet
  • Eigen woning en personen die op hetzelfde adres woonachtig zijn.
  • Recht op vrije beweging in verpleeghuizen (PM)
 

Ray

SHTF Expert
De horeca klaagt dat maar een paar procent van de besmettingen daar plaats vinden en juist de meeste thuis. Nu is het zo dat men van slechts een kwart van de besmettingen kan achterhalen waar die gebeurt zijn, dus in drie kwart van de gevallen niet.

Dat percentage waarmee kroegbazen schermen is dus een loos getal. We weten het simpelweg in driekwart van de gevallen niet.

Nu is straks het centrum uitgestorven na winkelsluitingstijd, dat is wel zo overzichtelijk te handhaven.

Ook voor thuis zijn de restricties aangescherpt, maar dat zal altijd lastig te handhaven blijven.

Als je zoals vandaag leest dat 2 op de 10 positief geteste mensen er toch lekker op uit gaat ipv thuis te blijven, is het niet meer dan terecht dat het afgelopen is met de vrijblijvende 'eigen verantwoordelijkheid'. Ik denk dat iedereen wel een beetje moe is van het eindeloze discussiëren wat wel of geen nut zou hebben, want dat kun je eindeloos blijven rekken. Het aantal besmettingen moet omlaag, elke dag 5000 besmettingen (nu zelfs bijna 7400) levert elke dag 100 nieuwe ziekenhuisopnames op, met 7500 zelfs 150 per dag en dat past er niet bij. Zelfs zonder corona schommelt de bezettingsgraad in ziekenhuizen al tussen de 50 en 100% en ligt de halve IC al vol.
 

martin

Mankinds only hope
Ik denk dat iedereen wel een beetje moe is van het eindeloze discussiëren wat wel of geen nut zou hebben, want dat kun je eindeloos blijven rekken. Het aantal besmettingen moet omlaag, elke dag 5000 besmettingen (nu zelfs bijna 7400) levert elke dag 100 nieuwe ziekenhuisopnames op,

Ik denk dat ze het echt niet goed aanpakken.
We zijn nu bijna 10 maanden verder en we zijn nog geen stap verder gekomen.
De horeca zal voor minimaal 50% failliet gaan. Natuurlijk is gezondheid belangrijk. Maar als de economie instort dan gaat dat ook een enorme impact op de gezondheid geven.
(Zowel lichamelijk als geestelijk)

Natuurlijk staan de beste stuurlui aan wal. En het is makkelijk commentaar leveren achter een toetsenbord. Maar hoe is het nou toch mogelijk dat we in die 10 maanden geen stap verder zijn gekomen. Dat is toch te gek voor woorden.

Hoe moeilijk is het om te begrijpen dat je gewoon zo snel mogelijk alle gezonde mensen tot een jaartje of 50 gewoon hun gang moeten laten gaan. Alles gewoon open gooien zonder beperking. En de oudere en kwetsbare groep die geef je (op vrijwillige basis) het dringende advies om 3 weken in quarantaine te gaan in de eigen privé omgeving.
(en uiteraard de zorg voorzien van beschermende kleding/mondkapje/handschoenen)

Dan ben je binnen 1 maand van heel deze onzin af.
Het is een feit (ja een feit, geen mening) dat je op deze manier een hele korte (hoge) piek zal hebben van enkele uitzonderingen die alsnog ziek/dood zullen gaan. Maar dat aantal zal een fractie zijn van het aantal waar we nu al op zitten.

Dat eerste verhaal van Rutte was prima (groepsimmuniteit) maar dan moet je wel gelijk doorpakken en het ook duidelijk uitleggen. Dat ze bij het RIVM te dom zijn om uit te rekenen dat je een jaartje of 4 a 5 nodig heb om met dit tempo groepsimmuniteit te bereiken is best wel treurig.

Of je gooit alles open voor de gezonde mensen, of je gooit alles dicht en kruip onder een steen tot er een vaccin beschikbaar is.
Optie 2 betekend een economie die om zeep is omdat dit te lang zal gaan duren. Optie 1 is een "gok" die je op korte termijn niet populair zal maken maar het onderstaande spreekwoord dekt de lading.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
 
Bovenaan