De Bezorgde Burger
Prepper goeroe
Beste preppers,
Vandaag kwam ik iets opmerkelijks tegen bij het verlaten van mijn werk:
Deze duif was helaas met zo'n smak tegen het kantoorpand aangevlogen dat ie dat met zijn leven moest bekopen. Ik weet zeker dat dit minder dan een paar uur geleden was, want rond lunchtijd lag deze er nog niet. Nu ik mij tegenwoordig wat meer verdiep in survival en bushcraft en dergelijke, bekroop mij natuurlijk de volgende vraag: zou je deze duif gewoon kunnen meenemen, klaarmaken en opeten?
Het kadaver ziet er in mijn ogen dus prima eetbaar uit: niet platgereden of uiteengereten is natuurlijk een flinke plus. Bovendien, doordat de doodsoorzaak vrijwel zeker een ongeluk betreft, meende ik ook dat de kans op ziekte daardoor zeer gering is. Ik stond daar zeker een minuut in dubio om te overwegen of ik deze kans zou aangrijpen om voor het eerst in mijn leven een duif te plukken en te braden op een kampvuur, echter:
Ben nu dus wel heel benieuwd: wat zouden jullie hebben gedaan in deze situatie? Zoude jullie deze duif klaarmaken en opeten? En zo ja, hoe zou je dat aanpakken? Of is het maar goed dat ik het heb laten zitten omdat die beesten toch allemaal potentieel ernstige ziektes overbrengen?
Vandaag kwam ik iets opmerkelijks tegen bij het verlaten van mijn werk:

Deze duif was helaas met zo'n smak tegen het kantoorpand aangevlogen dat ie dat met zijn leven moest bekopen. Ik weet zeker dat dit minder dan een paar uur geleden was, want rond lunchtijd lag deze er nog niet. Nu ik mij tegenwoordig wat meer verdiep in survival en bushcraft en dergelijke, bekroop mij natuurlijk de volgende vraag: zou je deze duif gewoon kunnen meenemen, klaarmaken en opeten?
Het kadaver ziet er in mijn ogen dus prima eetbaar uit: niet platgereden of uiteengereten is natuurlijk een flinke plus. Bovendien, doordat de doodsoorzaak vrijwel zeker een ongeluk betreft, meende ik ook dat de kans op ziekte daardoor zeer gering is. Ik stond daar zeker een minuut in dubio om te overwegen of ik deze kans zou aangrijpen om voor het eerst in mijn leven een duif te plukken en te braden op een kampvuur, echter:
- Ik had al andere verplichtingen deze avond, en zou de duif dus op een of andere manier tenminste zo'n 24 uur moeten hebben bewaren.
- Ik ben (normaliter) vegetariër (dat zou ik in een SHTF/hongerscenario dus wel mooi laten varen).
- In de minuut ofzo dat ik daar stond begon ik al ogen aan te trekken van zeker tientallen passanten die waarschijnlijk dachten dat ik een gekkie was.
- Ik begon me toch een beetje zorgen te maken wat voor ziektes stadsduiven eigenlijk allemaal sowieso onder de leden kunnen hebben terwijl ze toch gewoon prima fit genoeg zijn om een ferm rondje te vliegen.
Ben nu dus wel heel benieuwd: wat zouden jullie hebben gedaan in deze situatie? Zoude jullie deze duif klaarmaken en opeten? En zo ja, hoe zou je dat aanpakken? Of is het maar goed dat ik het heb laten zitten omdat die beesten toch allemaal potentieel ernstige ziektes overbrengen?