InfernoSis
Diehard Prepper
Een super simpel gerecht dat in een mum van tijd kan worden klaargemaakt. De crumble kan makkelijk met bessen en fruit van het seizoen gemaakt worden (blauwe bessen zijn nu niet in seizoen, maar verleden week was het blauwe bessen 1 + 1 in de AH), en de rest van de ingrediënten hebben de meeste mensen wel in huis.
Onderaan zal ik het recept zonder foto's posten. Maar omdat foto's alles leuker maken ...
Crumble van blauwe bessen
Ingrediënten
- blauwe bessen
Voor de crumble
- 220 g bloem
- 115 g boter
- 110 g suiker
Schik de blauwe bessen in een ovenschotel.
Meng de ingrediënten voor de crumble met de hand tot een kruimelige massa.
Laat het innerlijke kind in je los!
Leg een flinke laag crumble op het fruit, en zet de schaal gedurende ongeveer 30 minuten in een oven van 180 °C.
Serveer lauwwarm of koud met roomijs.
-----------------------------
Recept zonder foto's:
Crumble van blauwe bessen
Ingrediënten
- blauwe bessen
Voor de crumble
- 220 g bloem
- 115 g boter
- 110 g suiker
Bereiding
Schik de blauwe bessen in de ovenschotel. Meng de ingrediënten voor de crumble met de hand tot een kruimelige massa. Leg een flinke laag crumble op het fruit, en zet de schaal gedurende ongeveer 30 minuten in een oven van 180 °C. Serveer lauwwarm of koud met het roomijs.
Het originele recept is voor een crumble van peer en appel, waarbij je 2 appels en 2 peren in stukjes snijdt en gebruikt in plaats van blauwe bessen.
In plaats van gewone suiker heb ik deze keer rietsuiker gebruikt. Ik vermoed dat je ook best minder dan 110 g suiker kan gebruiken.
Ik vermoed dat je dit ook in een Dutch Oven kan maken, maar dat heb ik niet dus geen ervaring mee.
Onderaan zal ik het recept zonder foto's posten. Maar omdat foto's alles leuker maken ...
Crumble van blauwe bessen
Ingrediënten
- blauwe bessen
Voor de crumble
- 220 g bloem
- 115 g boter
- 110 g suiker
Schik de blauwe bessen in een ovenschotel.
Meng de ingrediënten voor de crumble met de hand tot een kruimelige massa.
Laat het innerlijke kind in je los!
Leg een flinke laag crumble op het fruit, en zet de schaal gedurende ongeveer 30 minuten in een oven van 180 °C.
Serveer lauwwarm of koud met roomijs.
-----------------------------
Recept zonder foto's:
Crumble van blauwe bessen
Ingrediënten
- blauwe bessen
Voor de crumble
- 220 g bloem
- 115 g boter
- 110 g suiker
Bereiding
Schik de blauwe bessen in de ovenschotel. Meng de ingrediënten voor de crumble met de hand tot een kruimelige massa. Leg een flinke laag crumble op het fruit, en zet de schaal gedurende ongeveer 30 minuten in een oven van 180 °C. Serveer lauwwarm of koud met het roomijs.
Het originele recept is voor een crumble van peer en appel, waarbij je 2 appels en 2 peren in stukjes snijdt en gebruikt in plaats van blauwe bessen.
In plaats van gewone suiker heb ik deze keer rietsuiker gebruikt. Ik vermoed dat je ook best minder dan 110 g suiker kan gebruiken.
Ik vermoed dat je dit ook in een Dutch Oven kan maken, maar dat heb ik niet dus geen ervaring mee.