Ruimte wel en ook genoeg middelen om t aan te schaffen.
Rouleren blijft een uitdaging: ik eet in 'normale tijden' veelal verse groenten, vlees, (maak) verse soep, vers fruit en kwark.
In de voorraad voor langere tijd zitten ook groenten in pot/blik en vlees in blik, die ik normaal gesproken dus niet gebruik.
Ik koop dat alles zoveel mogelijk gespreid in zodat ik niet 200 van iets heb met dezelfde THT.
Ik hou bij wat de laatste THT's zijn die ik van iets heb en koop alleen als het nieuwe een latere datum heeft.
Tussendoor eet ik er natuurlijk wel van, maar niet full-time.
Ik heb dus in een voorraad van een jaar flink wat dingen die wel gerouleerd zouden moeten worden, maar waar ik er nu eigenlijk te weinig van gebruik.
Rond een maand voordat dingen over de datum dreigen te gaan geef ik ze meestal weg, op voorwaarde dat ik nieuw aangevuld heb.
Ik laat wel regelmatig dingen expres over de datum gaan zodat ik kan testen hoe en of de smaak/consistentie ed achteruit gaan.
Tot nu toe eigenlijk nog nooit problemen gehad met iets

(alleen rookworst, die vond ik echt duidelijk minder )
Ik vind dat wel van belang om te weten: stel ik heb voorraad voor 1 jaar, 3 maaltijden per dag, 7 dagen per week, plus regelmatig iets lekkers voor tussendoor. Stel dat nu de ecomomie giga inzakt, er zijn enorme misoogsten, of iets dergelijks waardoor bepaalde dingen erg duur worden of slecht verkrijgbaar. Dan zou ik bv 2-3x per week uit mn voorraad kunnen putten.
Dat betekent wel dat ik 2x zo lang met mn voorraad van 1 jaar doe en ik dus vaker 'over de datum' zal gaan.
Als ik dan niet kan aanvullen, dan wil ik wel zeker weten dat ik na het geplande 1e jaar de rest niet hoef te dumpen wegens oneetbaar.
En verder blijft het gissen: waar doe je goed aan?
