josvanpiros
Senior Prepper
Laatst bewerkt:
Men neme:
Smakelijk eten!
- 6 gedode, gestroopte en schoongemaakte konijnen
- 1,5 liter rode wijn
- 1 liter water
- 2 borrelglaasjes cognac of calvados
- flinke bos bladselderij
- 4 uien
- 1 prei
- takje oregano of majoraan
- 6 blaadjes laurier
- 12 gekneusde zwarte peperkorrels
- 5 kruidnagels
- 4 eetlepels stroop
- zout
- azijn
- Boter of braadvet
- Giet een glas wijn in de kok
- Wrijf de konijnen goed in met azijn (dit ontsmet en vermalst het vlees) en laat het een kwartiertje rusten
- Spoel de konijnen met koud stromend water schoon en laat ze op een schone theedoek uitlekken
- Snijdt de poten van de lijfjes en hak de lijfjes met een keukenbijl doormidden
- Giet een glas wijn in de kok
- Zet een grote pan gereed waarin voldoende ruimte is voor alle konijndelen
- Verhit de boter in een koekenpan of braadpan tot deze licht begint te kleuren
- Braad de konijndelen per 4 of 6 tegelijk (afhankelijk van de grootte van de pan) rondom even aan tot ze licht-goudbruin zijn en doe ze over in de grote pan.
- Giet een glas wijn in de kok
- Als alle konijndelen zijn aangebraden giet dan het braadvet erover en zet de pan met konijndelen op een hoog vuur
- Blus het geheel met het restant rode wijn (als het goed is 1 liter), 1 glas cognac en het water
- Hak ui en prei in grove stukken en voeg toe
- Voeg alle overige kruiden, specerijen en de stroop toe alsmede zout naar smaak
- Breng het geheel snel aan de kook, zodra het kookt zet het vuur zo laag mogelijk zodat het zachtjes blijft pruttelen maar zeker niet kookt.
- Schuim regelmatig af
- Giet het resterende glas cognac of calvados in de kok
- Ga een slaapje doen van ongeveer drie, maximaal 4 uur en controleer de gaarheid van het vlees, het vlees moet zo gaar zijn dat het bijna spontaan van de botten afvalt.
Smakelijk eten!