• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Varkensslacht en verwerking van het vlees

Piroska

Specialist
Nee nu morgen pas, als mijn medeslachter niet afzegt, die was ook heel moe en we staan er morgen met zijn 2tjes alleen voor.
 

Ray

SHTF Expert
Nee nu morgen pas, als mijn medeslachter niet afzegt, die was ook heel moe en we staan er morgen met zijn 2tjes alleen voor.

Mooi om te horen dat het goed verlopen is, nu met wat ervaring dus morgen met de helft van de mankracht de volgende op wintersport sturen. Er komen heel wat diverse technieken bij kijken om alles te verwerken/conserveren. Nog aan het roken toegekomen of gebeurt dat in een later stadium? Erg benieuwd naar de foto's maar kan me voorstellen dat je het nu even te druk hebt. :)
 

Piroska

Specialist
Ik heb 1 ham warm gerookt gedurende 10 uur waardoor ik gerookte gegaarde beenham kreeg. De rest van wat er gerookt moet worden staat in de pekel en wordt pas in januari koudgerookt in de rookkamer.

Fotoos is hier een heel gedoe, ik moet ze eerst verkleinen tot de juiste maat en daarna plaatsen, daar heb ik gewoon geen tijd voor even. Maar ze komen hoor!
 
Bovenaan