Kippen hebben een hele dikke maagwand, een en al spier om middels steentjes die ze oppikken de boel te vermalen.
Dat doet zo'n konijn al in bek, dus meer dan een dun zakje is het niet idd. De moeite dus niet, maar ja, ik heb het over een man die geboren is eind negentiende eeuw en vroeger straatarm was, honger heeft geleden en in het interbellum melkboer is geworden. Dan behoor je bijna tot de notabelen van het dorp.
Zelf heb ik alleen ervaring met haas, roadkill. Konijn ook 1 keertje, maar ik weet niet waar het aan ligt, ik vind die beesten niet lekker. Kreeg wel als tip van Gerbewoner om een geslacht konijn een nacht in zout water te zetten, dan zou die smaak minder worden, maar dat is er nog nooit van gekomen.
Mijn uitspraak over het eten van de maag van een konijn was in het kader van Rabbit Starvation. Mensen die een winter door willen komen met het eten van uitsluitend konijn en dan alleen het spiervlees opaten waardoor ze zichzelf vergiftigden. In zo'n geval moet je alles van het beest opeten, dan maak je nog een kans om die winter door te komen.