• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Wat hebben jullie gegeten voorbij de THT datum?

sky_kama

Elementary prepper
Laatst bewerkt:
Ook dat is in voorraad, maar vind ik op de een of andere manier toch minder lekker..? :(
Ja bij Conserva.de heb ik afgelopen zomer al een bestelling gedaan. Fijne winkel en netjes verpakt, keurig afgeleverd aan huis. Ik heb toen al wat blikken eipoeder, boterpoeder en melkpoeder gekocht (en een chocoladecake in blik, dat is mijn moraal booster) Maar achteraf had ik wel wat meer mogen bestellen. Die EF blikken zijn ideaal omdat je met ei, melk en boter wat meer mogelijkheden hebt om gerechten te maken. En het is lang houdbaar.
Het is op vleesgebied hier in Nederland maar een trieste bedoeling dus ik ga zeker wat bestellen bij dauerbrot. Ze hebben alleen momenteel niet veel op voorraad. Ben ik al te laat? Het zal wel storm lopen daar nu.
Wat een verschil in prijzen met Nederland. Dat kan echt wel uit om daar te bestellen.
 
V

Verwijderd lid 423

Gast
Ja bij Conserva.de heb ik afgelopen zomer al een bestelling gedaan. Fijne winkel en netjes verpakt, keurig afgeleverd aan huis. Ik heb toen al wat blikken eipoeder, boterpoeder en melkpoeder gekocht (en een chocoladecake in blik, dat is mijn moraal booster) Maar achteraf had ik wel wat meer mogen bestellen. Die EF blikken zijn ideaal omdat je met ei, melk en boter wat meer mogelijkheden hebt om gerechten te maken. En het is lang houdbaar.
Het is op vleesgebied hier in Nederland maar een trieste bedoeling dus ik ga zeker wat bestellen bij dauerbrot. Ze hebben alleen momenteel niet veel op voorraad. Ben ik al te laat? Het zal wel storm lopen daar nu.
Wat een verschil in prijzen met Nederland. Dat kan echt wel uit om daar te bestellen.

@sky_kama , ik zie dat er een paar artikelen op uitverkocht staan, maar er is nog genoeg te koop.
Ik denk dat ze nu inderdaad geen slechte zaken doen daar, maar ook daar is het gewoon een kwestie van even wachten tot de volgende levering komt, schat ik in.

Ook de prijzen zijn van te kwijlen, inderdaad. Tja, koop eens vlees in Duitsland ... dan merk je dat je hier in NL doorgaans getild wordt, met slechtere waar en hogere prijzen, als het hier al te krijgen is wat je hebben wilt. Ons beste vlees gaat naar het buitenland. Wij knagen hier op piepkleine ingewaterde lapjes die met een beetje pech nog naar urine ruiken ook. En probeer ik een stukje vlees te bakken dan begint het vaak eerst te koken, zoveel water proppen ze er soms in. In D zal je dat niet overkomen... Pfff, ik ben dit ongenoegen kwijt, en dat lucht op...;)

Via de volgende link kom je gelijk bij de voordeel-aanbiedingen: https://www.dauerbrot.de/sets-vorteils-pakete

Van Dauerbrot arriveerde de bestelling binnen 6 dagen via UPS. Het eipoeder van Conserva werd pas 14 dagen na de bestelling verzonden en is nu onderweg via DPD. Die gaven per email aan dat ze het enorm druk hebben...
 
V

Verwijderd lid 423

Gast
Drinken mag vast ook?

Ik proef nu van een heerlijk koel glas houdbare volle melk (Milsani) van de Aldi. Tenminste houdbaar tot 12-9-2020 lees ik op het pak, dus is het vast al zo'n dikke 2 jaar oud. Ik had het gewoon in de gangkast bewaard, en het blijkt prima te smaken! Ik heb nu besloten om er meer van op voorraad te gaan houden.

Waarom is houdbare melk zo lang houdbaar?

Houdbare melk daarentegen wordt heel kort tot een Ultra Hoge Temperatuur (UHT) verhit (130-140°C), waardoor alle bacteriën worden gedood. De voedingswaarden van houdbare melk zijn bijna hetzelfde als van verse melk. Alleen de vitamines in melk nemen na sterilisatie wel iets af vergeleken met pasteurisatie.
 

Roel

Mankinds only hope
We hadden laatst runderlapjes uit blik. @2012 naar ik meen.
Dat is dus geen goed idee. Het zag er goed uit, check, het rook goed, check, en het smaakte.. eh... goed, maar niet heus.
Ik denk niet dat ons iets was overkomen door het te eten, maar het smaakte sterk naar metaal.
Nou ja, goed om te weten. De vorige keer dat we een 'steakproef' hadden gedaan is twee jaar geleden en toen was het nog goed.
Resultaat, acht jaar is nog goed, tien jaar is te oud. Goed om rekening mee te houden bij de voorraad.
 
G

gebruiker 3367

Gast
Iemand ervaring met ingevroren vlees eten wat al (te) lang in de vriezer ligt? Lees bijvoorbeeld dat je kip slechts 3 maanden in de vriezer kunt bewaren. Dat is erg kort als je er een voorraadje van wilt aanleggen. Uiteraard roteren, maar dan nog.
 

Ray

SHTF Expert
Ik zou in de vriezer niet meer preppen dan je binnen een week kunt opeten als de stroom uitvalt.

Maar je gaat niet dood van bevroren kip van een jaar oud die je goed verwarmt, het is alleen in kwaliteit achteruit gegaan en zal een vrij taai lapje worden. Misschien wel gemerkt bij oude spullen in de vriezer dat het zakje vol ijs zit. Dat is vocht uit je product wat heel langzaam sublimeert (verdamping vaste stof naar gasvorm) en weer kristalliseert. Je product droogt langzaam uit in de vriezer.
 
G

gebruiker 3367

Gast
Ik zou in de vriezer niet meer preppen dan je binnen een week kunt opeten als de stroom uitvalt.

Maar je gaat niet dood van bevroren kip van een jaar oud die je goed verwarmt, het is alleen in kwaliteit achteruit gegaan en zal een vrij taai lapje worden. Misschien wel gemerkt bij oude spullen in de vriezer dat het zakje vol ijs zit. Dat is vocht uit je product wat heel langzaam sublimeert (verdamping vaste stof naar gasvorm) en weer kristalliseert. Je product droogt langzaam uit in de vriezer.

Mee eens dat vriezer preps een risico lopen in een power outage scenario. Maar genoeg scenarios te bedenken waarbij een voorraadje achter de hand hebben niet onverstandig is. Wat extra vlees achter de hand hebben kan geen kwaad dacht ik zo. Goed om te weten dat je er niet meteen ziek van wordt en het vooral de kwaliteit is die achteruit gaat, thanks!
 
  • Leuk
Waarderingen: Ray
V

Verwijderd lid 482

Gast
Wat is de waarschijnlijkheid dat de stroom zo lang uitvalt dat je hele vriezer ontdooit? Dus dat risico nemen wij gewoon. En wat vlees betreft is het natuurlijk ook de vraag wat je er van wilt maken. Ooit eens een vriezer leeggemaakt waar vlees van meer dan een jaar in lag. Geen probleem.
Alles kleingesneden, varkens, rund en kip gewoon samen aangebakken en met uien en paprika een stoofpot er van gemaakt. Smaakte nog prima.
Een uitgedroogde biefstuk smaakt niet, maar als je er gulas van maakt gaat het nog prima.
 

PBear

Mankinds only hope
Ik heb me als vrijwilliger aangewezen om 2 dozen bonbons met houdbaarheisdatum januari 2021 voor mogelijk bederf te behoeden.

Bedoeling was om die mee te nemen voor familie in de Filipijnen, toen Covid-19 roet in het eten gooide voor onze reisplannen.

Mijn hypocriete zelf vond, dat ik onze familie niet aan het gevaar van een voedselvergiftiging mocht blootstellen.
Zodoende ben ik bezig nog wat extra corona-kilo's te kweken. Sneu he? :D
 

Mayo

Last (wo)man standing
Aangezien ook ik verwacht dat de prijzen (van oa vlees) over een paar maanden flink gestegen zullen zijn, heb ik mijn vriezers gevuld.
Het meeste is vacuum getrokken en pas dan ingevroren, zodat ik idd geen last hebt van 'freezer burn'.
Een groot gedeelte van het vlees is van tevoren gebakken/gebraden/gekookt voordat het de vriezer inging. Voordeel daarvan is dat het na ontdooien direct te consumeren is :)
 
G

gebruiker 3367

Gast
Aangezien ook ik verwacht dat de prijzen (van oa vlees) over een paar maanden flink gestegen zullen zijn, heb ik mijn vriezers gevuld.
Het meeste is vacuum getrokken en pas dan ingevroren, zodat ik idd geen last hebt van 'freezer burn'.
Een groot gedeelte van het vlees is van tevoren gebakken/gebraden/gekookt voordat het de vriezer inging. Voordeel daarvan is dat het na ontdooien direct te consumeren is :)

Kip is nu flink duurder geworden. Biologische kipfilet betaal ik inmiddels €10 bij de AH. Dus terug naar de scharrelkip voor nu en zit er idd aan te denken toch wat kiloknallers plofkip in de vriezer te gooien. Ik eet verder weinig vlees, dus dat scheelt weer.

Verder is mijn vriezer normaal gesproken op een pizza en een halfje casino brood nagenoeg leeg. Ben inmiddels ook wat diepvriesgroenten erin aan het leggen haha.

Heb helaas geen vacuüm apparaat, maar misschien is dat de aanschaf waard.

Bedankt voor de tips!
 
  • Leuk
Waarderingen: Mayo

Erny

Last (wo)man standing
Heb helaas geen vacuüm apparaat, maar misschien is dat de aanschaf waard.
Ik heb mij voorgenomen mijn vacuumeerapparaat (Lidl) ook wat vaker te gebruiken voor de vriezer. De zipvriezerzakjes blijken niet afdoende om de "vriezersmaak" tegen te gaan. En het is dus echt zonde om het eten dan weg te moeten gooien.
Dus van de week het Duits brood, dat een buurvrouw voor mij had meegenomen tijdens haar Duitse supermarkt tripje, per 3 plakjes gevacumeerd en in de vriezer gedaan.

Denk dat het de aanschaf zeker waard is, helemaal omdat ze niet echt duur zijn.

On Topic:
Als we het toch over vriezers hebben. Zak met Italiaanse gegrilde groenten (supermarkt verpakking) met als tht 2016 in de soep verwerkt. Daar was het prima in te eten. En inderdaad dus veel ijs en deels uitgedroogde groenten in de zak.
 

Erny

Last (wo)man standing
basmatie.jpeg

Nog niet over datum maar toch niet goed meer bleek gisteren. :confused: De XXL Basmati rijst zak van de Lidl.
Tht was tot december 2022. Zak was heel... tenminste... dat leek zo. En er zaten klonten en ander beestgerelateerd afval tussen de rijst. o_O
Zak leeggegooid en nog eens geinspecteerd... en ik zag een perforatierandje aan de bovenkant van de zak. Heel vreemd... waarom zouden er kleine perforatie gaatjes in een zak rijst moeten zitten?

Maar net de lege zak en een deel van de aangetaste rijst in een zipzakje bij de Lidl ingeleverd bij de bedrijfsleider. Die keek er ook van op en gaat het opsturen. Ik kreeg gelijk mijn geld terug en een gratis bloemetje op de koop toe. :)

Maar dus... waarschuwing!!! Inspecteer die XXL zakken indien je die ook hebt gekocht. :cool:
 

joepmeloen

Prepper goeroe
Bekijk bijlage 22285

Nog niet over datum maar toch niet goed meer bleek gisteren. :confused: De XXL Basmati rijst zak van de Lidl.
Tht was tot december 2022. Zak was heel... tenminste... dat leek zo. En er zaten klonten en ander beestgerelateerd afval tussen de rijst. o_O
Zak leeggegooid en nog eens geinspecteerd... en ik zag een perforatierandje aan de bovenkant van de zak. Heel vreemd... waarom zouden er kleine perforatie gaatjes in een zak rijst moeten zitten?

Maar net de lege zak en een deel van de aangetaste rijst in een zipzakje bij de Lidl ingeleverd bij de bedrijfsleider. Die keek er ook van op en gaat het opsturen. Ik kreeg gelijk mijn geld terug en een gratis bloemetje op de koop toe. :)

Maar dus... waarschuwing!!! Inspecteer die XXL zakken indien je die ook hebt gekocht. :cool:

Meteen gekeken, kostte toen ik ze kocht nog €3,45,- In een zak kruipen er miniscule beestjes in (meelwormen?), voor de rest is het een dichte zak hoe die beestjes er in komen (geen idee). Denk dat de kwaliteit niet best is helaas.
 
  • Leuk
Waarderingen: Erny

Roel

Mankinds only hope
Als je houdt van een pittig sausje bij eten wat zich er voor leent...
Hot Chili saus van Asia green garden.
Heerlijk spul en goed houdbaar zoals jullie kunnen zien.
DSCF4458.JPG
 

Roel

Mankinds only hope
Alhoewel, nu ik op het internet zoek, kan ik hem niet vinden. Ben bang dat deze soort en soort verpakking er niet meer is... :(
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Van blik , Ratatouille...drie jaar overtijd.
Prima te eten. Het is goede ratatouille, afgemaakt met wat za'tar en macaroni erbij, kaas erover. Genoeg voor twee maaltijden.

1663244042902.png
 
  • Leuk
Waarderingen: Mayo
Bovenaan