Veel mensen hier kopen spullen in bulk, en verwerken zelf eten, dus leek het me wel goed om deze waarschuwing hier te plaatsen. Er is vastgesteld dat er schimmelsporen in zeezout kunnen zitten, die als je zelf voedsel verwerkt je hele lading kan doen bederven.
Voor de consument die wat van dit zout op zijn eitjes strooit bestaat weinig gevaar - per gram zout werden er gemiddeld 1,7 schimmelsporen aangetroffen. Anders wordt het wanneer het zout gebruikt wordt om voedsel te conserveren. In vleeswaren, gefermenteerde of gepekelde levensmiddelen kunnen de schimmels uit het zout zich vermenigvuldigen en tot bederf leiden. Besmet zeezout verziekte al eerder de gedroogde worst van een Sloveense worstenfabriek.
https://www.foodlog.nl/artikel/hip-zout-kan-gevaarlijk-zijn/
Voor de consument die wat van dit zout op zijn eitjes strooit bestaat weinig gevaar - per gram zout werden er gemiddeld 1,7 schimmelsporen aangetroffen. Anders wordt het wanneer het zout gebruikt wordt om voedsel te conserveren. In vleeswaren, gefermenteerde of gepekelde levensmiddelen kunnen de schimmels uit het zout zich vermenigvuldigen en tot bederf leiden. Besmet zeezout verziekte al eerder de gedroogde worst van een Sloveense worstenfabriek.
https://www.foodlog.nl/artikel/hip-zout-kan-gevaarlijk-zijn/