• Helaas zit er een fout in de forumsoftware waardoor je de forumregels moet accepteren voor je deze kunt lezen. Onze excuses hiervoor. Mocht je na het lezen alsnog niet akkoord zijn, stuur dan even een PM aan phtvs
  • Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Wat hebben jullie gegeten voorbij de THT datum?

odessa1944

Senior Prepper
net een blik chili con carne opengetrokken . houdbaarheidsdatum 2016, een blikje paddestoelen met onderaan een vreemde witte aanslag , houdbaar tot 2014, gehakt van zaterdag en zilvervliesrijst die ik in een plastic bakje vond onderin de kast met geen datumsticker, vermoedelijk jaren oud maar zag en rook normaal. alles bij elkaar gegooid en de rijst gekookt en voila !20201201_222747[1].jpg
 

Jannes

Prepper goeroe
@odessa1944

Met het vlees (vers) wat dus niet uit blik kwam zou ik uitkijken en extra kritisch zijn wanneer het over datum is.
Gehakt is bacteriologisch gezien erg vuil. Tijdens mijn studie hebben we het moeten kweken. De uitkomsten waren bedroevend.
 

Flos

SHTF Expert
Ik maak vandaag chinese kippensoep.
Volgens het recept van mijn favoriete TV kok moeten er gedroogde paddenstoelen in.
Geweekt weliswaar.
Nu vraag ik mij af of ik dit pakje er wel of niet zou in doen.
20201202_080727.jpg
 

odessa1944

Senior Prepper
Laatst bewerkt door een moderator:
het smaakte lekker. morgen eet ik de rest op.
volgende dag, ik ben er nog. geen negatieve gevolgen gehad en net de rest opgegeten.

@odessa1944

Met het vlees (vers) wat dus niet uit blik kwam zou ik uitkijken en extra kritisch zijn wanneer het over datum is.
Gehakt is bacteriologisch gezien erg vuil. Tijdens mijn studie hebben we het moeten kweken. De uitkomsten waren bedroevend.

ja, dat gehakt niet zo denderend is qua bacteriën, wist ik wel. ik heb het zaterdag gekocht en geopend en de rest dus gisteravond gebruikt. het zag er nog redelijk uit. heb het wel erg goed verwarmd.

[MOD] Opeenvolgende post samengevoegd. Tip: Kies de 'bewerk' link je post en je kunt ook gewoon alle reacties die je wilt quoten achter elkaar aanklikken en daarna je antwoord(en) geven. [MOD]
 

Erny

Last (wo)man standing
De zak kaasfondue die al meer dan een jaar in mijn koelkast verbleef.

20201206_165053.jpg

20201206_165201.jpg

Datum is ondertussen bijna onzichtbaar geworden: THT 20-02-2019.

Inhoud zag er prima uit, rook goed, consistentie goed.
Smaak heel goed. Helemaal niets mee aan de hand, prachtig romig. Heerlijk gegeten. :)

En had, expres, een zakje mozarella (bol) op het aanrecht laten liggen. Kijken wat ermee zou gebeuren.
Dus, minstens een jaar later, bleek er dus geen bolletje kaas meer in het zakje te zitten maar alleen wittig water. ;)
 

Flos

SHTF Expert
Vandaag een grote pan tomaten soep gemaakt.
Wij zijn liefhebber van gebonden soepen.
Ik bind mijn soepen met aardappelen maar soms ook met instandsoep.
Nu in mijn voorraad kast van ik een doosje instandsoep van THT dec 2017.
Ik heb een van de zakjes open gescheurd en het poeder was herschapen tot pasata.
Toch maar besloten om mijn bijna 8 liter soep niet te verbrotten.
En de zakjes soep weg gegooid. En toch maar wat aardappelen geschild.
 

Erny

Last (wo)man standing
Nou, hehe eindelijk een pakje dat zwaar over de tht datum heen is en ook nog eens niet te eten was (vond ik tenminste). Want tot nog toe is het allemaal heel erg meegevallen.

Het was:
Japanse Teriyaki (van wat toen nog de Super was) met een THT van 06-2006 :lol:

20210126_225135.jpg

20210126_225201.jpg

Maar waarom blijft zo'n pakje dan zo lang liggen? Nou.. omdat ik bijvoorbeeld bijna nooit biefstuk in huis heb en omdat ik het teriyaki gedeelte meestal zelf maak en... en... en....
Zelfs de post'it met de toe te voegen ingrediënten zorgde er niet voor dat ik sneller de neiging had dit pakje aan te breken.
En dus toch... eindelijk vond ik dat het er maar van moest komen. Na 14 jaar was het wel tijd.
Biefstuk gekocht. Hopla.

Gebruiksaanwijzing bestudeerd. Vind het gedoe met pakjes en sausjes etc meestal ingewikkelder dan het zelf maken. :fluit: Ook nu weer. Drie zakjes met elk een eigen plan van aanpak:

Maar iig het kleinste pakje Marinadepoeder met 3 eetl olie vermengd. Dit zou de teriyaki marinade moeten zijn voor de biefstuk. Heb maar even geroken... en geproefd. Nou.... dát ging ik zeker niet over die biefstuk smeren. Dat zou toch echt wel zonde zijn. Het rook niet muf maar was zeker geen teriyaki smaak. Dus hopla weg ermee.
Zelf mirin en sojasaus bij elkaar gedaan en de biefstuk daarin gemarineerd.

Volgende was de rijst. Opengemaakt... huh... bruine kleverige dingetjes erin... rook ook niet lekker meer. Hadden ze er iets zoetigs en kruidigs bij in gedaan wat wel gevoelig was voor bederf dus die rijst ook maar weggedonderd en eigen Japanse rijst opgezet.

Dat gaat dus lekker zo. Echt veel minder werk zo koken uit een pakje. :lol:

De teriyaki saus mix. Mengen met water en a/d kook brengen en laten indikken. Ulgghhh... Dit rook dus wel echt muf... dit had duidelijk ietwat te lang gelegen.
Denk dat de oorspronkelijk bedoelde smaak niet echt vies was maar had niets te maken met teriyaki. Meer een soort jachtsaus... Maar vanwege "niet te eten" ook dit weggegooid en vervolgens een eigen sausje gemaakt met soja/rijstazijn/citroen/suiker/pepertje en wat kookwater van de rijst als bindmiddel.

Dus uiteindelijk at ik toch rijst met teriyaki biefstuk en champignons, alleen dan wel weer zelfgemaakt en niet uit het pakje. :D


Op naar de volgende. ;)
 
F

frans81

Gast
Laatst bewerkt door een moderator:
Uit het Engelse 24 uurs rantsoen en uit menu 17 de Cereal bar Cookies & Cream Flavour genuttigd. 19-08-2017 Tht

Na openen pakking het oog erop en de neus erbij . Beide goedgekeurd aan wat ze constateerden . Yoen mond open en tanden erin . Op de tong een smakelijke ervaring van ook cacao . Een echte bite en lijkt voedzaam . Grove ingrediënten die niet zomaar in je mond uitelkaar vallen .
Ook de verpakking ( de folie ) is schoon van eventuele te ? verwachten aanslag .

Ik weet natuurlijk niet hoe een verse reep smaakt maar dit proeft al als luxe .
Beter dan wat er in de NL Rantsoenen zit .

Zie Link met info omtrent het pakket waar het uit komt .

Als de rest ook van zo'n kwaliteit is zit het goed !

https://www.preppers-shelter.nl/for...h-24-hour-operational-ration-pack-box-b.4782/


20210215_174742.jpg 20210215_174621.jpg 20210215_174632.jpg 20210215_174636.jpg 20210215_174648.jpg
 
F

frans81

Gast
Laatst bewerkt door een moderator:
Wie belangstelling heeft voor gratis aspergesaus over datum kan zich bjj deze man melden.
https://www.tubantia.nl/oldenzaal/w...s-af-zelfs-voedselbank-wil-het-niet~ad1bf13e/

Is ook niet echt een product waar je ( zelfs als Prepper ) improviserend meerdere kanten mee op kan .

En Asperges zijn toch ergens een luxe seizoenproduct gebleven . Te duur voor de meesten .

Maar ! In tijden van echte shit en als je vooral eentonige menus hebt dan is zo'n zakje een smaaktractatie . Aardappelen met Aspergesaus :rolleyes:

Als Preppers ze niet meer willen dan :confused::confused: ik het niet meer :D

Heb bij hun gereageerd ;) Ben benieuwd of ze het nakomen ivm gratis geleverd vanaf .

Knorr Aspergesaus dat is toch gemaakt van de beste ingrediënten .

Ook ik kan dat wat ik wel wil en overblijft na drie jaar nog naar de stort brengen .

SmartSelect_20210312-142513_Chrome.jpg
 
F

frans81

Gast
Het valt nu toch wel echt op ;) Geen reacties op de Aspergesausjes .
Ik ga er vanuit dat hier een goed te verklaren redenen voor is :eek: ..
95 % lust geen Asperges :p
 
Bovenaan