Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Hmmm, vind je @phtvs ???Dat is echt een koopje voor zo'n mes
Op Ali en Temu is m.i. nauwelijks
meer naamsvervalsing te vinden volgens mij
Het origineel wordt gemaakt in Taiwan, en dat koop je echt niet op Ali voor nog geen 15% van de officiele prijs.Hmmm, vind je @phtvs ???
Ongeveer €97 voor dat mes?
Voor dat geld heb ik er vier!
Dat zal dan die vork wel zijn denk ik...
Bekijk bijlage 29332
De webshop moet immers ook ergens van leven. De toegevoegde waarde van Knives and Tools is hier wellicht levering binnen een of twee dagen? Tja, het is dan wel €75 waard om er niet 7 dagen langer op te hoeven wachten!![]()
@phtvs , als ik mijzelf als "high-end Cold Steel" handelsorganisatie tegen vorkprijzen zou willen laten verkopen in Europa, dan zou ik de fabriek waarvan ik afneem ook vragen om niet al te zeer met de naam "Cold Steel" te koop te lopen voor hetzelfde mes op andere markten.Alleen de naam en het uiterlijk van het mes is hetzelfde. De maker van de echte, Cold Steel wordt niet genoemd bij Ali. Dus een replica van wss bedroevend slecht staal in vergelijk met het origineel.
Ik weet het ook niet zeker @phtvs , maar misschien is dat iets voor @Carismo , om eens te vergelijken?tja zou kunnen maar ik heb toch sterk de indruk dat het niet hetzelfde mes is van dezelfde maker gezien de prijs.
Wel even rekening mee houden dat dit ding valt onder categorie 4 van de WWM.Met een "mes" zoals deze, is er altijd ergens nog wel een stukje scherp, en kan je zittend, over de tafel heen, galant het broodje van de partner open snijden...
Of dit dan niet het ideale mes is...?
Bekijk bijlage 29346![]()
@preparator , vredelievend als ik ben, had ik ook meer die schede aan de heup in gedachten, en dan het lemmet op zo'n 13 cm afgekort erin. Geen agent die er wat van kan zeggen, maar afschrikken zou het bestWel even rekening mee houden dat dit ding valt onder categorie 4 van de WWM.
Dat geeft je een stuk minder vrijheid dan de meeste messen.
Ohja, ook nog een Mora, heeft een fijne grip om forel mee schoon te maken.
Wat maakt het voor jullie aantrekkelijk om zoveel geld uit te geven aan een mes?
Geinig @Pjotr Prep , er zit duidelijk meer achter het kiezen van een mes dan alleen om het als een werktuig te gebruiken. Ik denk dat de "drive" vaak een mengelmoes is van religie, liefde voor onvervalst Grolsch-vakmanschap, de romantiek van de wildernis, Rambo-aspiraties en gebruikslogica.In mijn ogen best bijzonder hoeveel geld men over heeft voor een mes.
Nu gebruik ik zelden een mes buiten de keuken dus heb geen kennis van kwaliteit en vakmanschap wat er ongetwijfeld bijkomt kijken.
Ik kocht er zo'n 25 jaar geleden een voor circa €110 die ik helaas verloor, en 17 jaar geleden eentje voor circa €125 die nog dienst doet. Frame gescheurd en tangpunt afgebroken door misbruik, en zelf gerepareerd (eerlijk is eerlijk). Voor dagelijks gebruik heb ik een Daicamping DL1 die 1/8 kost van de €250 (!) die ze nu voor een TTi vragen. Ik ben toch zeker niet gek om er nu zoveel meer voor neer te tellen als ik die weer zou verliezen15jaar terug eens een leatherman TTi aangeschaft voor ook toen best veelgeld. Te zwaar en te opvallend en te kostbaar om te dragen en gebruiken.
Geinig. Ik ben wel benieuwd wat @preparator dan t.a.v. de WWM inschat. Jawel agent, het lemmet is maar 13 cm lang. "...Maar meneertje, er zit een bijl en een hamer aan vast!"Als souvenier in Frankrijk een lagoille (met dat bijtje) aangeschaft. Wees er eentje aan die ik wel mooi vond, oeps 60 euro. Achja het is vakantie, doe toch maar. Heeft wel mooie benen handvatten, en prima om fruit mee te snijden en natuurlijk Franse worst.
Voor mij is het meer een klein-en-handzaam maar serieus door veelzijdigheid, dat speelt. En vandaar, dat multitools mijn voorkeur hebben. Niet het grootste mes om mee aan een dakrand te hangen, maar iets dat ik altijd bij de hand kan hebben zonder als zonderling te worden nagestaardMaar om dozen enzo open te snijden heb ik ophet werk jarenlang versleten metaalzaagbladen gebruikt, even over de schuurband en je kan er prima mee snijden.
Ohja, ook nog een Mora, heeft een fijne grip om forel mee schoon te maken.
Wat maakt het voor jullie aantrekkelijk om zoveel geld uit te geven aan een mes?
Ik zal de psychiater hier op de afdeling toch eens vragen of hij voelt voor een groepssessie @phtvs , zodra ik uit de isoleercel mag. Het is ook, omdat ik mij jouw gevoelens wel kan voorstellen, en vermoed dat hier sowieso genoeg interessante casussen voor hem rondhobbelenHet klinkt misschien gek, maar zo'n mes behandel je als vanzelf met respect. Je poetst hem als je hem gebruikt hebt en je geniet er dan nog even van hoe mooi en welgevormd het mes is voor je hem weer opbergt. Alleen als je zo'n mes in je hand gehad hebt, begrijp je wat ik bedoel.....
k zal de psychiater hier op de afdeling toch eens vragen of hij voelt voor een groepssessie