Tja, definieer raar….
Vertel een Amerikaan dat je paardenvlees eet en je wordt als een soort monster gezien, hier ligt het bij de slager (al was het alleen als rookvlees)
Laatst ook weer een hele discussie gehad over het eten van mijn eigen kippen. Het wordt door hele volksstammen vreemd gevonden dat je je overschot aan hanen in de pan stopt. Idem voor eenden/duiven/konijnen etc… Het is zo cultuurgebonden wat raar is om te eten.
Maar hier wat dingen die ik heb gegeten die als raar/eng worden gevonden:
· Kikker (vond er niet veel aan, zal het ook niet zo maar meer eten)
· Slakken (niet speciaal, maar eet het wel vaker)
· Krokodil (erg lekker, zal ik zeker weer eten)
· Kameel (lekker vlees)
· Struisvogel (lekker vlees)
· Sprinkhanen (best lekker)
· Meelwormen (best lekker als blijft het in mijn ogen vogelvoer en is het toch wel even een drempel die ik gek genoeg met sprinkhanen weer niet heb )
· Bandkrekel (best lekker maar het idee blijft toch vreemd)
· Inkvis (erg lekker, eet ik vaak, vullen met rijst b.v.)
· Octopus (heel erg lekker, b.v. op de BBQ)
· Varkensdarm (smaak was goed, rare consistentie alsof je een bord kippenvel zit te eten)
· Rudertong (lekker)
· Geit (ben geen fan van die specifieke geitensmaak, maar je kan er erg lekkere saté van maken)
· Stierenballen (vreemde consistentie maar wel lekker)
· Rivierkreeft uit eigen vijver (erg lekker)
· Oesters (vind er niets aan, een soort zoute slak)
Maar wat wel het raarste was omdat je dat nu niet direct ziet als eten:
Reiger.
En dat was bijzonder lekker, je gelooft gewoon niet dat het gevogelte is..