• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Wat eet jij voor raars.

neoclyps

Survivor
Het schijnt zo te zijn dat ik extreem veel sushi kan eten
Ik heb weleens meer als 50 stuks opgegeten in gezelschap , volgens mij valt dat wel mee 10 bordjes van 5 stuks
Toch kijkt men wat vreemd.

Voor de rest sprinkhanen/krekels , rouwe eieren met schil zo uit koelkast en kattenvoer ( brekkies en kittekat)
 
J

J.J

Gast
Laatst bewerkt door een moderator:
Pfoe, Ik at regelmatig krekels, in de tijd dat ik nog dieren had die ze ook opaten. Tijdens een SHTF een ideale proteïne bron, en nog lekker ook! ;)
Verder, heb ik een hoop dieren gegeten.
@Richard434 en wat vond je het lekkerste vlees, en hoe moet het dan klaar gemaakt zijn.:thumbsup:
Geroosterde varkensdarmen (Oesoes) bij op de "chinees restaurant boot" in Amsterdam heel lekker klaar gemaakt.
Koeientong (Lidah lembu) op zun Indisch klaar gemaakt.
Een levende mossel op gegeten zo uit zee.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Vorig jaar maakte ik Rødgrød, een pudding van aalbessen. Licht zoetzuur, heel apart.
En eens wat anders om met aalbessen te maken dan jam.

recept
 
  • Leuk
Waarderingen: Flos

InfernoSis

Diehard Prepper
Koeien tong valt nog mee maar uier daar is mijn moeder verlekkert op.
Uier heb ik nooit geproefd, geen idee of dat lekker is (maar het klinkt niet zo lekker). Als mijn ouders konijn klaar maakten, at mijn moeder altijd de tong en de wangetjes, want dat was het lekkerste.

In de omgeving van Aalst hebben we witte en zwarte trippen (pensen). Nergens anders te vinden, want in Antwerpen zijn witte pensen iets helemaal anders (en niet zo lekker). Mijn moeder koopt het dus voor mij als ik nog eens naar haar ga, en dan gaat het in de diepvries.

Mijn moeder maakte ook heel erg "gezonde" appels in de oven. Klokhuis uit de appels halen, bruine suiker en boter er in, en dan in de oven. *kwijl kwijl*
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Uier... Uierboord heet het hier, en is nog te koop in Rotterdam Crooswijk bij Slager Bram Haak...en bij slagers uit boerendorpen denk ik, maar je moet erom vragen, vragen of ze het maken. Maar zeker nog in Rotterdam.

En in Antwerpen, bij Roosemeyers aan de Van Wezenbekestraat.
 

dubbel0

Diehard Prepper
ik vind het niet raar.....

maar ik lust graag bloedworst... :)

de kinderen kennen het niet onder die naam maar onder "drentse knabbelworst" :D
 
J

J.J

Gast
Toen wij heel klein waren maakte mijn moeder wel Nierbroodjes maar ik kan me er niets meer bij voorstellen,,,,,, kennen jullie dat????
Ik heb wel een recept gevonden:
Ingrediënten 6 personen

-4 dl krachtige runderbouillon waarin een niertje is meegetrokken,-50 gram boter,-60 gram bloem,-het meegetrokken niertje[kalfs/varken],-1 eidooier,-1 blaadje gelatine,-1 eetl.gehakte bladselderij,-1 eetl.gehakte peterselie,-6 sneetjes casino,-smaakstoffen,-bloem,eierstruif,paneermeel,
http://www.smulweb.nl/recepten/905921/Nierbroodjes
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Nierbrood.
Een met varkensrugspek belegde vorm wordt gevuld met een deeg van varkensbloed, zwoerd, rugspek en gekookte varkensniertjes. Het deeg is op smaak gebracht met peper, piment, majoraan, kaneel, in voorkomende gevallen kruidnagel en zout. De varkensniertjes worden voor het koken goed schoongemaakt en licht gepekeld voor een betere smaak. De vorm wordt gesloten en het product wordt vervolgens gepasteuriseerd.


Het is net als de eerdere gerechten balkenbrij, preskop, hoofdkaas, zult, bloedworst een gerecht van restjes, bloed, wat kruiderij en daar nog wat lekkers van maken. Wat men vroeger altijd wel deed...alles eten van kop tot kont.

vlw%20nierbrood_O.jpg
 

Flos

SHTF Expert
Ha varkens nieren kwam bij ons ook op het bord toe ik nog een klein floske was. Mama Flos maakte ze klaar in halve maantjes gesneden in de ajuin saus met appel moes.
 

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Ow ja, koeienwang of kalfswang, is een delicatesse...is hier via een slager op een oogstfeest te koop.

Het zijn helemaal geen rare dingen die genoemd worden. Veel etenswaren zijn niet in de supermarkt te koop, op zo'n groen of wit plastic bakje, met onduidelijke ingrediënten en waar men zelfs suiker aan gehakt toevoegt.
De voedingswaren zijn bekende waren van vroeger, van toen men nog alles opmaakte aan een beest en niet vanalles in seperatorvlees/frikandel veranderden. Voor de meeste dingen die ik nog wel ken, weet ik hier en daar de adresjes, maar als je er niet mee opgevoed bent, leer je ze niet kennen. Wat een gemiste kans voor de mensen van nu.
 

Richard434

Prepper goeroe
@J.J
Het lekkerste was denk ik een vers geslachte hertenrug, boven een kampvuur gebakken...
De meest positieve verrassingen vond ik Haggis, krekels, en sowieso de meeste insecten die ik heb gegeten.
Gefrituurde vogelspin is ook een aanrader, al weet ik helaas niet om welk soort vogelspin het ging...
 

LoneDrone

Senior Prepper
Tja, definieer raar….

Vertel een Amerikaan dat je paardenvlees eet en je wordt als een soort monster gezien, hier ligt het bij de slager (al was het alleen als rookvlees)
Laatst ook weer een hele discussie gehad over het eten van mijn eigen kippen. Het wordt door hele volksstammen vreemd gevonden dat je je overschot aan hanen in de pan stopt. Idem voor eenden/duiven/konijnen etc… Het is zo cultuurgebonden wat raar is om te eten.

Maar hier wat dingen die ik heb gegeten die als raar/eng worden gevonden:

· Kikker (vond er niet veel aan, zal het ook niet zo maar meer eten)
· Slakken (niet speciaal, maar eet het wel vaker)
· Krokodil (erg lekker, zal ik zeker weer eten)
· Kameel (lekker vlees)
· Struisvogel (lekker vlees)
· Sprinkhanen (best lekker)
· Meelwormen (best lekker als blijft het in mijn ogen vogelvoer en is het toch wel even een drempel die ik gek genoeg met sprinkhanen weer niet heb )
· Bandkrekel (best lekker maar het idee blijft toch vreemd)
· Inkvis (erg lekker, eet ik vaak, vullen met rijst b.v.)
· Octopus (heel erg lekker, b.v. op de BBQ)
· Varkensdarm (smaak was goed, rare consistentie alsof je een bord kippenvel zit te eten)
· Rudertong (lekker)
· Geit (ben geen fan van die specifieke geitensmaak, maar je kan er erg lekkere saté van maken)
· Stierenballen (vreemde consistentie maar wel lekker)
· Rivierkreeft uit eigen vijver (erg lekker)
· Oesters (vind er niets aan, een soort zoute slak)


Maar wat wel het raarste was omdat je dat nu niet direct ziet als eten:

Reiger.

En dat was bijzonder lekker, je gelooft gewoon niet dat het gevogelte is..
 

Dreutel

Prepper goeroe
Tja, definieer raar….

Maar wat wel het raarste was omdat je dat nu niet direct ziet als eten:

Reiger.

En dat was bijzonder lekker, je gelooft gewoon niet dat het gevogelte is..

Hey @LoneDrone, er bestaat ook een draadje over gevogelte, waar werd betwijfeld of reiger wel te eten was, wellicht kun je daar ook iets over je ervaringen vertellen? Hoe je hem hebt bereid, bijvoorbeeld? Zie: https://www.preppers-shelter.nl/forum/threads/gevogelte.1346/#post-32665
 

Ray

SHTF Expert
  • Leuk
Waarderingen: Flos
Bovenaan