We zijn afgelopen week na lange tijd weer even in Nederland geweest. Wat ons opviel was dat er iets anders is aan het gas. Bij 'thuis'komst zette ik een ketel water op het vuur voor een kop thee. Ik had meteen al de indruk dat het veel langer duurde dan normaal om het water aan de kook te brengen. Eerst dacht ik nog dat ik het me inbeeldde, maar 's avonds wilde ik wat vlees bakken en toen wist ik het zeker, het duurde veel en veel langer om de pan warm genoeg te krijgen om de croma te doen smelten dan voorheen. Ik was van plan om de stopwatch erbij te pakken, maar dat ben ik vergeten te doen voor we weer naar vertrokken. Dus hoelang het duurt om een liter water te koken weet ik niet exact.
Onze dochter gebeld en die had ook zoiets van 'nu je het zegt'.. die had ook al de indruk dat het langer duurde voor iets warm werd.
Weet iemand of de samenstelling van het aardgas is veranderd ofzo?
@phtvs , het voldoet m.i. volkomen aan de Hollandse standaard voor laag kaalorig gas.
Omwille van de brandveiligheid, heeft het "van/aan-het-gas-gremium" wellicht besloten om ons nog meer stikstof voor ons geld te gunnen? Win-win?
Haha, een verlaging van de calorische waarde zou mij helemaal niets verbazen.
Zo maak je meer gas van weinig; gewoon aanlengen!
De oorlogseconomie...
Haha, "er komt nog gas uit de kraan, maar het brandt nauwelijks meer", kostelijk idee en binnenkort wellicht realiteit...
Dat is dan ook een manier om het prijsplafond te bekostigen
P.S. Haha, Croma wordt sinds de Oekraine misschien ook niet meer uit plantaardig vet gemaakt, maar is nu mogelijk van aardolie-derivaat of havenslib?