Flos
SHTF Expert
Het is de bedoeling om hier te posten wat jij zelf raar vind in jou eet gedrag. Of wat jou familie raar vindt wat je zo allemaal naar binnen speelt.
Het is niet de bedoeling te discussiëren wat raar is. Want over kleur of smaak valt niet te discussiëren.
Als je iets post wat je denkt dat raar is mag je gerust er een resept bij schrijven.
Kunnen wij als het in onze mogelijkheid ligt ook eens uit proberen.
Als het al een naam heeft doe er ook wat uitleg bij want het produkt kan een andere naam hebben op andere plaatsen in Nederland en Vlaanderen.
Ik doe alvast de aftrap.
Zo ik ben op het idee gekomen dit topic aan te maken bij bet klaarmaken van mijn avondmaal.
De meesten weten dat ik eind 2017 twee kalkoenen heb geslacht. En vorig jaar ook.
Vorig jaar heb ik de vleugels gewoon gekookt voor bouillon.
Dit jaar dacht ik er anders over. Per twee heb ik ze ingevroren. Vandaag heb ik de tweede porsie klaar gemaakt. En zelfs mvr. Flos vond het lekker.
Een kleine uitleg hoe ik het klaargemaakt heb en geserveerd.
Ik heb de vleugels in drie gesneden en gebakken in een gietijzeren pot in boter en olie.
Gekruid met kippe kruiden. Een winterwortel en wat selder in de pot ook een teen knoflook.
Dan heb ik het deksel er op geplaatst. Na zowat 3/4u sudderen heb ik er een handvol in plakjes gesneden champignons toegevoegd .( die had ik nog over van gisteren )
Dan heb ik ze uit de pot gehaald ontbeert en het vel verwijderd . Het grootste deel van het vet uit de pot geschept ook de wortel en de selder. De resterende jus gebonden met maïsmeel.
Het vlees nog effen opwarmen in de jus.
Geserveerd met een gekookte aardappelen en wat Provençaalse groenten. ( die had ik ook nog over van gisteren)
Smakelijk.
Het is niet de bedoeling te discussiëren wat raar is. Want over kleur of smaak valt niet te discussiëren.
Als je iets post wat je denkt dat raar is mag je gerust er een resept bij schrijven.
Kunnen wij als het in onze mogelijkheid ligt ook eens uit proberen.
Als het al een naam heeft doe er ook wat uitleg bij want het produkt kan een andere naam hebben op andere plaatsen in Nederland en Vlaanderen.
Ik doe alvast de aftrap.
Zo ik ben op het idee gekomen dit topic aan te maken bij bet klaarmaken van mijn avondmaal.
De meesten weten dat ik eind 2017 twee kalkoenen heb geslacht. En vorig jaar ook.
Vorig jaar heb ik de vleugels gewoon gekookt voor bouillon.
Dit jaar dacht ik er anders over. Per twee heb ik ze ingevroren. Vandaag heb ik de tweede porsie klaar gemaakt. En zelfs mvr. Flos vond het lekker.
Een kleine uitleg hoe ik het klaargemaakt heb en geserveerd.
Ik heb de vleugels in drie gesneden en gebakken in een gietijzeren pot in boter en olie.
Gekruid met kippe kruiden. Een winterwortel en wat selder in de pot ook een teen knoflook.
Dan heb ik het deksel er op geplaatst. Na zowat 3/4u sudderen heb ik er een handvol in plakjes gesneden champignons toegevoegd .( die had ik nog over van gisteren )
Dan heb ik ze uit de pot gehaald ontbeert en het vel verwijderd . Het grootste deel van het vet uit de pot geschept ook de wortel en de selder. De resterende jus gebonden met maïsmeel.
Het vlees nog effen opwarmen in de jus.
Geserveerd met een gekookte aardappelen en wat Provençaalse groenten. ( die had ik ook nog over van gisteren)
Smakelijk.