InfernoSis
Diehard Prepper
Kikkerbillen, nam nam. Ik eet heel graag escargots (mijn vriend vindt het vreselijk). Ik lust dan weer geen mosselen. Struisvogel is inderdaad ook wel lekker, niet ver van waar ik woonde was er een struisvogelboerderij.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Ben ook benieuwd. 'k Heb ooit een dooie reiger ontleedt en dat beest stonk toch een partij naar Vis, met een hoofdletter idd.
De pissebedden smaakten eigenlijk gewoon naar garnalen
Hoe kwam je er eigenlijk toe om pissebedden te proeven? Heb je ze gekookt?
Het is de bedoeling om hier te posten wat jij zelf raar vind in jou eet gedrag. Of wat jou familie raar vindt wat je zo allemaal naar binnen speelt.
Het is niet de bedoeling te discussiëren wat raar is. Want over kleur of smaak valt niet te discussiëren.
Als je iets post wat je denkt dat raar is mag je gerust er een resept bij schrijven.
Kunnen wij als het in onze mogelijkheid ligt ook eens uit proberen.
Als het al een naam heeft doe er ook wat uitleg bij want het produkt kan een andere naam hebben op andere plaatsen in Nederland en Vlaanderen.
Ik doe alvast de aftrap.
Zo ik ben op het idee gekomen dit topic aan te maken bij bet klaarmaken van mijn avondmaal.
De meesten weten dat ik eind 2017 twee kalkoenen heb geslacht. En vorig jaar ook.
Vorig jaar heb ik de vleugels gewoon gekookt voor bouillon.
Dit jaar dacht ik er anders over. Per twee heb ik ze ingevroren. Vandaag heb ik de tweede porsie klaar gemaakt. En zelfs mvr. Flos vond het lekker.
Een kleine uitleg hoe ik het klaargemaakt heb en geserveerd.
Ik heb de vleugels in drie gesneden en gebakken in een gietijzeren pot in boter en olie.
Gekruid met kippe kruiden. Een winterwortel en wat selder in de pot ook een teen knoflook.
Dan heb ik het deksel er op geplaatst. Na zowat 3/4u sudderen heb ik er een handvol in plakjes gesneden champignons toegevoegd .( die had ik nog over van gisteren )
Dan heb ik ze uit de pot gehaald ontbeert en het vel verwijderd . Het grootste deel van het vet uit de pot geschept ook de wortel en de selder. De resterende jus gebonden met maïsmeel.
Het vlees nog effen opwarmen in de jus.
Geserveerd met een gekookte aardappelen en wat Provençaalse groenten. ( die had ik ook nog over van gisteren)
Smakelijk.
Ik eet ook mijn eigen kippen.... ook de eieren die nog in de buik zitten. Van het karkas maak ik botten soep. Mijn honden vangen vaak een konijn in de tuin.... dat eet ik ook op. Ik eet eende eieren Ik pluk graag paddestoelen in het wild... lekker bovist of biefstukzwam of inktzwam.... ik pluk nu graag wilde bieslook en daslook maar al snel ook pinksterbloemen , zevenblad, duindoorbessen, dat soort dingen... Heb je wel eens van de site wildplukken gehoord... ik vang garnalen pluk mosselen op het strand en droom nu van scheermessen vangen... Het andere projekt is rivierkreeftjes vangen...Ik zie altijd overal eten...Het is de bedoeling om hier te posten wat jij zelf raar vind in jou eet gedrag. Of wat jou familie raar vindt wat je zo allemaal naar binnen speelt.
Het is niet de bedoeling te discussiëren wat raar is. Want over kleur of smaak valt niet te discussiëren.
Als je iets post wat je denkt dat raar is mag je gerust er een resept bij schrijven.
Kunnen wij als het in onze mogelijkheid ligt ook eens uit proberen.
Als het al een naam heeft doe er ook wat uitleg bij want het produkt kan een andere naam hebben op andere plaatsen in Nederland en Vlaanderen.
Ik doe alvast de aftrap.
Zo ik ben op het idee gekomen dit topic aan te maken bij bet klaarmaken van mijn avondmaal.
De meesten weten dat ik eind 2017 twee kalkoenen heb geslacht. En vorig jaar ook.
Vorig jaar heb ik de vleugels gewoon gekookt voor bouillon.
Dit jaar dacht ik er anders over. Per twee heb ik ze ingevroren. Vandaag heb ik de tweede porsie klaar gemaakt. En zelfs mvr. Flos vond het lekker.
Een kleine uitleg hoe ik het klaargemaakt heb en geserveerd.
Ik heb de vleugels in drie gesneden en gebakken in een gietijzeren pot in boter en olie.
Gekruid met kippe kruiden. Een winterwortel en wat selder in de pot ook een teen knoflook.
Dan heb ik het deksel er op geplaatst. Na zowat 3/4u sudderen heb ik er een handvol in plakjes gesneden champignons toegevoegd .( die had ik nog over van gisteren )
Dan heb ik ze uit de pot gehaald ontbeert en het vel verwijderd . Het grootste deel van het vet uit de pot geschept ook de wortel en de selder. De resterende jus gebonden met maïsmeel.
Het vlees nog effen opwarmen in de jus.
Geserveerd met een gekookte aardappelen en wat Provençaalse groenten. ( die had ik ook nog over van gisteren)
Smakelijk.
@NielsAls ik hutspot van wortels eet doe ik er altijd wat curry overheen. Ik vind het zelf nogal gek.
Macaroni met frikadellen is ook beste lekker @dubbel0 :thumbsup:ik kan frikandellensoep maken ( tis een creme soepje trouwens)
Worstenwater klinkt op zich al redelijk dubieus.Macaroni gekookt in worstenwater, niet zo vies als dat het klinkt overigens.
Ha dat haalt het niet bij frikadellen macaroni, moet je echt proberen @zonnebroodMacaroni gekookt in worstenwater, niet zo vies als dat het klinkt overigens.
Worstenwater klinkt op zich al redelijk dubieus.![]()
Dat is dus een aftreksel van WorstWorstenwater klinkt op zich al redelijk dubieus.![]()
En ik vind frikandelen al zo lekker, en dat zelf gemaakt, moet heerlijk zijn.Mn zelfgemaakte Frikadellen eten we liever zo. Gewoon lekker met ui, mayo en curry![]()
En ik vind frikandelen al zo lekker, en dat zelf gemaakt, moet heerlijk zijn.