• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

"geprepped" lichaam

Erny

Last (wo)man standing
@CrossbowClan
Die antibiotica heeft inderdaad je gehele darmflora vernietigd. Die moet dus weer opgebouwd worden. Zoals @Lai terecht opmerkt.
Dat gaat goed met gefermenteerde producten. Elke dag wat échte zuurkool (uit het vat, niet uit de supermarkt) rauw eten is een begin of de al genoemde Kimchi e.d.
Zelf wat groenten laten fermenteren is misschien ook een goed idee. Genereer je zelf je eigen medicijn. (Merk nu zelf dat dat best gemakkelijk gaat namelijk.)

En denk dat een bezoekje aan de dieetist zeker een goed plan is. Alleen maar meer eten is niet persé de beste methode om aan te komen.
2300 cal. per dag lijkt mij aan de magere kant voor een man (die actief is?). Denk zelf dat je beter richting 3000 zou moeten gaan om ook nog aan te komen.
Het schijnt ook dat je beter de hele dag door kleinere hoeveelheden kunt eten dan 3x per dag meer.
Maar dat is waarschijnlijk ook weer persoonsgebonden.

Succes met het vetmesten, de meeste mensen hebben daar in de maand December geen moeite mee. :p
 

CrossbowClan

Diehard Prepper
Het schijnt ook dat je beter de hele dag door kleinere hoeveelheden kunt eten dan 3x per dag meer.
Dat weet ik, maar dat is met mijn werk vrijwel onmogelijk. Ik werk in de petrochemie en mag op de werkplek zeker niet eten/drinken, alleen in de keet en daar kom ik zo'n drie keer per dag... aanvang werk, middagpauze en einde werk.
 
  • Leuk
Waarderingen: Erny

De Bezorgde Burger

Prepper goeroe
Dat weet ik, maar dat is met mijn werk vrijwel onmogelijk. Ik werk in de petrochemie en mag op de werkplek zeker niet eten/drinken, alleen in de keet en daar kom ik zo'n drie keer per dag... aanvang werk, middagpauze en einde werk.

Des te meer reden om dan toch ermee naar de dokter te gaan, dat je eventueel een (terechte) uitzonderingspositie kan krijgen vanwege medische noodzaak. Ik kan me voorstellen dat er ook andere collega's weleens weglopen om bijvoorbeeld een peukie te doen???
 
  • Leuk
Waarderingen: Erny

mrsjones

Diehard Prepper
Dat weet ik, maar dat is met mijn werk vrijwel onmogelijk. Ik werk in de petrochemie en mag op de werkplek zeker niet eten/drinken, alleen in de keet en daar kom ik zo'n drie keer per dag... aanvang werk, middagpauze en einde werk.
En als je nog 2x thuis eet .... Ik zo probiotic gebruiken, overgaan op vol vet alles, dus Turkse Yogurt met 10% vet , met flink wat müsli en honey erbij. Ik denk dat je eerder moet gaan voor 3000 cal+ per dag . Pindakaas met een appel als tussendoor. Flink wat protein , redelijk weinig zuiker . En spier massa en uit houding vermogen opbouwen, steeds 3 min touwtjes springen in je break, dribbelen met een bal .
 

Styx

Survivor
@Candyman, met dit dieet doe je je naam geen eer aan :D geloof dat ik het al eens heb geschreven maar dankzij dit dieet ben ik 40 kilo afgevallen in een jaar tijd en dan alleen maar door de koolhydraten te verruilen met veel groente.

Voelde mezelf altijd depri maar na stoppen van koolhydraat inname is dat ook helemaal verdwenen. Geen sugar rush of sugar crash meer!
Goed van je dat je dit ook deelt zonder veel poe ha. Ik twijvel zel ook om weer die draad op te pakken. Na blessure in het oude patroon gevallen en ja dan ga je ook weer de drie cijfers in.

Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk
 

Loreen

Last (wo)man standing
Ik word al heel mijn leven nergens zwaarder van, kan elk dag een slagroomtaart eten en er komt geen gram bij :mad:.

Heel herkenbaar. Heb altijd ondergewicht gehad, een BMI van 17.5 om precies te zijn, terwijl ik me echt helemaal suf at. Na 2 zwangerschappen zat ik eindelijk op de ondergrens van "gezond gewicht", en pas toen ik stopte met roken kwam er nog een paar kg bij (nou ja, tussendoor een keer 30kg aangekomen door medicatie, maar dat is weer een ander verhaal :rolleyes:). Nu heb ik al jaren een normaal gewicht, en kijken mensen me heel raar aan als ik zeg dat ik meer dan 10kg meer weeg dan eerst :lol:

Maar goed, ik kan je moeilijk het advies geven om zwanger te worden :fluit: Ik weet niet of je rookt, stoppen met roken is natuurlijk altijd goed.

Maar wat ik vooral zou zeggen is zorg dat je "gewoon" goed eet, drinkt en beweegt. Doordat vroeger altijd verteld werd dat je gezond moest eten omdat je anders dik werd, at ik super ongezond "want ik werd toch niet dik". Gezondheid is meer dan alleen dik/dun zijn. Als je een paar kilo aankomt door een krat bier of een pak suiker achterover te kiepen, kan je je vragen of je je lijf daar nou daadwerkelijk een plezier mee doet.
Het is hier al een paar keer aangedragen: zorg dat je goed voor je darmen zorgt, en eet (goede) vetten.
Zo pak ik iedere ochtend een smoothie met daarin in ieder geval kefir, avocado, lijnzaad en nog een lading andere verantwoorde zooi. Kefir is probiotica (goed voor de darmen). Daarnaast is (vette) vis enorm gezond, ik zou graag zeggen dat ik dat regelmatig eet maar ik ben een sufkip die geen vis lust dus pak ik visolie.
 
J

J.J

Gast
Hoi @Loreen
Goed bezig ik heb nog wat opgezocht wat betreft het minst schadelijke vis.
Mijn maatje at vroeger ook als een slootgraver en bleef mager maar bleek dat ze een te snelle schildklier werking had, maar als jij vaak jodium binnen krijgt door je zee vis, is dat in ieder val al goed voor de schildklier.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Let op, dit artikel heb ik geplaatst op 7 oktober 2015. Inmiddels is de richtlijn aangepast naar: “Eet een keer per week vis, bij voorkeur vette vis”. In Amerika raden ze nog wel aan om twee keer per week (vette) vis te eten. :eek:

Kies wel bewust welke soorten vis je in een week eet in verband met de zware metalen. Goede keuzes zijn bijvoorbeeld zalm, garnalen, ansjovis, krab, forel en haring. Deze bevatten weinig zware metalen. Eet vis zoals tonijn, zwaardvis en haai maximaal 1 keer per week anders krijg je snel te veel kwik binnen en dat is schadelijk voor je gezondheid.
https://supersnelgezond.nl/vis-en-zware-metalen/
 
J

J.J

Gast
Laatst bewerkt door een moderator:
Ha ik heb nog wat tips gevonden om een goede keuze te maken!!!


https://www.natuurdietisten.nl/vis-minder-gezond-dan-gedacht/
Op deze pagina staan tips waar je op kunt Letten om " gezonde" vis te eten.

Op gelet dit is nog een verslag van 18 oktober 2010, de omstandigheden zijn nog veel erger geworden,
nu in 2018, je zou nu kunnen stellen dat vis eten je echt schade toebrengt.:confused::eek:

Zie ook het weer ontdoen van de gifstoffen in je lichaam in https://www.preppers-shelter.nl/forum/threads/j-j-preppers-praat.3991/page-5

[Mod] citaat ingekort. [Mod]
 

Dutchprepper

Elementary prepper
Onder preppen valt ook je lichaam preppen, lijkt me. Je moet er in elk geval voor zorgen dat je lichaam zo gezond mogelijk is, mocht er zich iets voordoen in de wereld. Dus:

- BMI op gezond niveau;
- vetpercentage OK (zeker NIET te laag, anders pleeg je roofbouw op je lichaam, dus vergeet die sixpack);
- voldoende uithoudingsvermogen (bv. elk gezond iemand zonder lichamelijke beperkingen zou in staat moeten zijn om 5km in 25 (mannen) of 30 (vrouwen en mannen 60+) minuten te kunnen hardlopen);
- voldoende kracht (bv. elk gezond iemand zonder lichamelijke beperkingen zou in staat moeten zijn om 20x goed op te drukken, 25% van zijn lichaamsgewicht met één hand boven zijn/haar hoofd te tillen en bijna 1x zijn lichaamsgewicht te squatten);
- streven naar zo min mogelijk afhankelijk zijn van geneesmiddelen, supplementen of andere onnatuurlijke hulpmiddelen (maar dat heb je niet altijd te kiezen natuurlijk);
 

De Bezorgde Burger

Prepper goeroe
@Dutchprepper Goed dat je ook aan je lichaam denkt. Maar om nu precieze normeringen op te stellen waar alle anderen aan moeten voldoen gaat mij een beetje te ver. Misschien kan je dit soort uitingen beter specifiek over jezelf maken. Hoe ver ben je ermee, wat zijn je specifieke uitdagingen, wat heb je de afgelopen tijd aan verbetering gedaan, wat voor nieuwe doelen ga je stellen, enzovoort. Jouw eigen ervaringen zijn veel interessanter om te lezen dan jouw mening over wat andere mensen al of niet moeten.
 
  • Leuk
Waarderingen: Mayo

Dutchprepper

Elementary prepper
@De Bezorgde Burger Ja en nee. Ik ben het met je eens dat ik niet moet (en zal) voorschrijven waar iedereen aan moet voldoen. Ik sport zelf vrij fanatiek (hardlopen, kracht) en dan kun je wel gemakkelijker wat aan. Wel is het misschien handig dat er een soort leidraad is wat te verstaan onder een geprepped lichaam. Net zoals je een minimum inventaris hebt qua voorraad en tools om geprepped te zijn (ik bedoel, als je alleen maar 50 pakken kale pasta en een hamer hebt liggen, ben je nog niet klaar, zou ik zeggen). Mijn idee van een geprepped lichaam heb ik boven genoemd. Maar ik hoor uiteraard ook graag andere ideeën (misschien kan het ook minder strak).
 

De Bezorgde Burger

Prepper goeroe
Laatst bewerkt:
Wel is het misschien handig dat er een soort leidraad is wat te verstaan onder een geprepped lichaam.

Voor jezelf, ja. Als anderen geinspireerd raken door wat jij voor jezelf hanteert als norm voor preps, of dat nou lichaam of goederen of stashes of paleizen of zeeschepen is. Helemaal prima. Maar hou het vooral lekker bij jezelf. Normen voor anderen gaan bespreken is totaal nutteloos, zelfs als je overeenstemming kan bereiken met een aantal anderen. Iedereen heeft een unieke situatie, mogelijkheden, prioriteiten, budget, ruimte, kennis, netwerken.

Als 50 pakken kale pasta en een hamer voor mij het meest haalbare is, dan is dat goed voor mij. En dan heb ik nog altijd een betere voorbereiding dan de buurman.
 

Dutchprepper

Elementary prepper
@De Bezorgde Burger Oei, don't bite my head off. Volgens mij is preppen toch automatisch nadenken over een in principe hypothetische situatie. Dat vind ik er juist leuk aan. En te zien hoe anderen daar over denken, ook als ze het niet met me eens zijn. Maar als ik nadenk over 'geprepped lichaam' dan probeer ik voor mezelf een kader te scheppen wat dat dan zou moeten zijn. Wanneer ben je geprepped? Ik denk dat er best (deels) consensus kan bestaan over dit begrip. Mag ik vragen wat jij onder een geprepped lichaam verstaat?
Wat betreft de 50 pakken pasta, als dat het hoogst haalbare is, prima. Maar de algemene consensus zal vermoedelijk zijn dat dit niet voldoende is. Hoe zie je dat?
 

De Bezorgde Burger

Prepper goeroe
Laatst bewerkt:
@Dutchprepper. Ik ben wel fel, maar het is absoluut niet gemeen bedoeld, meer als opbouwende kritiek, als een tip zeg maar. Ik denk gewoon dat jij er als persoon veel over nadenkt, en veel ermee bezig bent, en voor jezelf doelen en ambities stelt, en ervaringen hebt en dergelijke, en dat dat voor ons mogelijk interessant is om te lezen. Mogelijk is dat ook precies wat je hierboven bedoelde te schrijven. Waar ik over struikel is puur de manier van verwoording ("elk gezond iemand zonder lichamelijke beperkingen zou in staat moeten zijn"), en de nogal specifieke normering die (ogenschijnlijk) volledig uit de lucht komt vallen, zonder beredeneerde onderbouwing of bronnen. Omdat ik (nu al) in herhaling aan het vallen ben hierover, ga ik er verder geen woord meer aan wijden. Jij mag lekker doen wat je zelf wil hier, het forum is van iedereen.

Sorry voor de :off: onderbreking, ik ga nu weer even mee in de geest van dit draadje:

Wat betreft geprept lichaam, ik deed voorheen enigszins fanatiek aan triathlon, met op het hoogtepunt 5-6 uur training per week in de 3 disciplines zwemmen, fietsen, hardlopen. Ik was continue op zoek naar tweaks in aanpak, voeding, en gewoonten, alles erop gericht om de volgende prestatie net weer iets scherper te maken. Ik zwom 1 km in 21 minuten, daarna 40 km fietsen in 67 minuten, en daarna nog 10km lopen in 54 minuten terwijl ik een forse kneuzing aan mijn heup had doordat ik een smak had gemaakt bij het afstappen na het fietsonderdeel. Ik was met die prestatie een (lage) middenmoter en voelde me behoorlijk incompetent ten opzichte van de echte athleten.

Op dit moment ben ik ver van mijn sportieve vorm van toen verwijderd. Vorderende leeftijd, blessures, gebrek aan motivatie en beschikbare tijd spelen daar een belangrijke rol in. Ik doe de meeste van mijn verplaatsingen nog wel op de fiets, en ik ga af en toe ook nog wel eens een rondje hardlopen. De door jou voorgestelde normen haal ik nog prima, maar die voelen voor mij als ruimschoots onvoldoende op het moment dat er echt shit aan de hand is die op lichamelijke wijze zal moeten worden opgelost. Toch ben ik op dit moment niet van plan mijn fitness verder te ontwikkelen, maar ben (voorzover het over preppen gaat) druk met andere ontwikkelingen, die ik als urgenter / basaler beschouw.

Overigens, de eerstvolgende lichaamsprep die ik ga doen is waarschijnlijk mijn ogen laten laseren, zodat ik niet meer continue afhankelijk ben van mijn bril. En daarna ga ik mij eens verdiepen in titanium bionische implantaten en exoskeletten. ;)
 

Dutchprepper

Elementary prepper
Wat betreft die normen, ik vermoed dat 90% van de mensen in Nederland er niet aan voldoet (combinatie uithoudingsvermogen en kracht). Die fitheid is wat mij betreft niet bedoeld om iets op te lossen op lichamelijke wijze, maar dat je fit bent om fysieker te gaan leven. Meer handmatige klussen. Als de electra wegvalt, dan zul je toch veel met de hand moeten doen (wassen, vegen, afwassen, hout hakken, zagen, moestuin,...). Waarschijnlijk vergeet ik nu veel. Maar die fitheid is niet bedoeld om te vechten. Beter kun je zo lang mogelijk een gevecht mijden. Niet gewond raken. Zeker als er echt anarchie heerst (ik heb wel eens van die achterbuurten gezien op TV), lijkt het me onverstandig teveel de aandacht op jezelf te vestigen. Tegen een geweer valt niet op te trainen.

Mooie tijden met die triathlon trouwens.
 
  • Leuk
Waarderingen: J.J
F

frans81

Gast
Laatst bewerkt door een moderator:
Ook ik zit inmiddels weer in standje oplettend .
Door alle stress zijn mijn darmen van slag .
Ook door stress gerelateerd ( snoepen , troep eten ) .
Ik heb gelukkig een switch kunnen maken en heb een eerdere stop omgetoverd door weer een begin .

Dat wil zeggen weer, Suiker bijna naar 0 , weer aan de Biologische Kefir , Haver zemelen en ander vezelrijke voedsel , vezelrijke Fruit,biologische koudgeperste lijnzaad olie ( 2 Eetlepels dagelijks ) en weer lekkere vette vis . Ik hekel vlees ( Ik nuttigde dit type voedsel al heel lang maar verwaarloosde het op den duur )

Maak tevens iedere dag weer een lange 5 Kilometer wandeling met de Duitse Herder , ik loop er twee en ren er drie .

Waarom dit alles !
Huisarts recept !
Helaas krijg ik nog wel een paar niet prettige onderzoekjes .

Heb helaas dus alweer een gevoelig Darmstelsel .
Da's heel langgeleden .
 
  • Leuk
Waarderingen: Mayo

Mayo

Last (wo)man standing
Laatst bewerkt:
Sterkte @frans81 !

Een kennis van me gaf de tip om elke ochtend en avond een kop heet water met zuivere honing en (ceylon) kaneel te drinken. Buiten dat het erg lekker is ;) merk ik dat het erg goed is voor mn darmen!

Even gegoogled en ik kwam dit tegen:
"Van oudsher wordt kaneel aanbevolen bij spijsverteringsproblemen en maag-darmklachten. De olie in kaneel kan de doorbloeding van je spijsverteringsstelsel en de aanmaak van spijsverteringssappen bevorderen. Vandaar dat het gebruik van kaneel vaak de eetlust opwekt en kan helpen tegen zure oprispingen."

Van het eetlust opwekkende heb ik nog niets gemerkt gelukkig, maar zoals gezegd mn spijsvertering en darmn reageren er goed op! :)
 
F

frans81

Gast
Laatst bewerkt door een moderator:

Echt lichamelijk ziek voel ik mij niet ;) wel vaak lichamelijk Ongemakkelijk :(

Maar daar zitten ook " ouder Dom's kwaaltjes bij :mad:

Tja , ziek in mijn Hoofd is weer een andere benadering :eek::D
 
  • Leuk
Waarderingen: Mayo
Bovenaan