• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Preppers-Shelter.nl

Verwarmen met airco

Verwarmen met airco

 • 17,140
 • 180
Zijn er hier mensen die hen gehele huis verwarmen met een lucht / lucht warmtepomp, oftewel airco.

Ik zat er aan te denken om een airco single of een split unit voor de slaapkamers aan te schaffen voor de warme dagen, blijkt nu dat die dingen ook kunnen verwarmen en dat schijnen ze ook nog efficient te kunnen.

Afhankelijk van de buiten temperatuur (sommige kunnen nog verwarmen bij -20 ) dan gaat de cop / scop wel naar beneden.
De scop is een waarde die aangeeft hoeveel energie word omgezet naar warmte, dus bij een scop van 5 met 10 graden buiten temperatuur wordt 1000kwh stroom omgezet naar 5000kw warmte?

Edit: Kan iemand de titel aanpassen, dislectie komt weer eens om de hoek kijken.

Tenten (welke en waarom)

Tenten (welke en waarom)

 • 5,252
 • 41
In dit topic wil ik graag 2 simpele vragen stellen en daar in een zo een kort mogelijk antwoord.

1. (indien je gebruik maakt van een tent) Welke tent heb jij?

2. Waarom heb je voor deze tent gekozen?

De reden dat ik dit vraag is omdat ik een (nieuwe) tent nodig heb en omdat er geen soortgelijk topic was (verbeter me als het wel zo is) en er dan een overzicht ontstaat met welke tent voor welk doeleinden e.d.

Het grote covid-19 topic

Het grote covid-19 topic

 • 166,047
 • 1,832
Het zal mensen niet ontgaan zijn dat de wereld in de ban is van een nieuw type corona virus, het 2019-nCoV.
Zie ook het nieuwsberichten draadje: https://www.preppers-shelter.nl/forum/threads/corona-virus-in-china.4897/

Na SARS en MERS lijkt het wederom te gaan om een kruisbesmetting tussen dier en mens.

Nu zijn virussen dankzij hun simpelheid in staat om snel te muteren, vandaar dat verspreiding zo snel mogelijk moet worden tegen gegaan en China dus hele steden in quarantaine heeft gezet. Ondanks de gigantische economische impact wat dat gaat hebben.

Behalve de bekende mondkapjes, bij voorkeur van minimaal FPP1 standaard, vaak en veel je handen wassen, hoe zouden preppers hier mee omgaan als dit ook de realiteit in Europa wordt?

Ik denk dat alweer de bug-in optie een hele goede keuze is en preppers hebben thuis de voorraden zodat ze niet elke keer naar de supermarkt moeten, of via de afhaal en thuisbreng maaltijden alsnog contact maken met...

Maatregelen tegen emp events?

Maatregelen tegen emp events?

 • 5,360
 • 57
Wellicht al eens behandeld, maar emp is een te kort keyword om op te zoeken. :)

Ben ik de enige die maatregelen treft tegen een emp event welke alle Elektronica zou frituren? Door bv extreme zonnevlammen of een nucleaire raket?
Ik heb hiervoor een stalen kist gekocht die ik ga bekleden met een isolatie materiaal om zo een kooi van faraday te maken, zodat de apparatuur in de kist (zaklampen, powerpacks, zonnepaneel, radio etc) blijven werken.

Ik ben benieuwd!

Bijen houden

Bijen houden

 • 15,363
 • 110
Naar aanleiding van een ander draadje waarin een forumleden (@Lai ) uitsprak dat ze het jammer vond dat ze te weinig ruimte had om bijen te houden, maak ik dit topic aan.

Afgelopen weekend waren er open dagen bij verschillende imkers. Wij zijn geweest en de imker vertelde dat je juist in een dorp of stad heel goed bijen kunt houden.
Bijen vinden in een dorp of stad juist gemakkelijker nectar dan buitenaf. De imker stelde dat buitenaf bijen niet veel meer vinden dan mais, aardappels, gras of andere landbouwgewassen en dat ze het moeten hebben van wat een imker zelf zaait of de bloemen in de bermen.
In dorpen en steden zijn veel verschillende bloemen aanwezig in verschillende tuinen en dat vinden bijen heerlijk.

Ook zei de imker dat ze het op de vereniging weleens gehad hebben over adoptie-kasten. Dan heb je wel een kast in je tuin, maar zorgt een imker ervoor. Mij lijkt dat wel wat. Misschien eens informeren.

'Paracord' van de Action

'Paracord' van de Action

 • 11,326
 • 28
Na er al een paar keer langs te zijn gelopen kon ik mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen...
Paracord van de Action! 15m voor maar €1,48. Dat is slechts € 0.10 per meter!

520UdWsm.jpg
Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren; zwart, rood, blauw groen en een camo kleurtje.
Ik koos voor stijlvol zwart en besloot het eens onder de loep te nemen.

DqscgZ1m.jpg
Eenmaal uitgepakt is het even zoeken naar het begin. Zo op het eerste gezicht ziet het er goed uit en voelt het goed.
Maar als ik eenmaal het begin gevonden heb besef ik ook dat dit helemaal geen paracord is.
pXLY0d4m.jpg
Het eind is een beetje samengesmolten maar er zijn veelkleurige draden zichtbaar.

9m43Oswm.jpg
Bij het knippen van het koord zien we duidelijk dat in plaats van de 6, of 7 losse koordjes in de kern...

Ombouw naar Nul Op de Meter woning

Ombouw naar Nul Op de Meter woning

 • 18,765
 • 117
De huurwoningen hier worden omgebouwd naar Nul Op de Meter woningen.

Als eerste zijn zes jaar geleden een paar blokken ergens in een klein dorp volgens deze methodiek aangepakt en de kinderziektes verholpen. De afgelopen drie jaar zijn daarna in mijn wijk hele blokken/straten volgens deze methode verbouwd, er schijnen nu in totaal reeds 6000 woningen om te zijn.

Tijdje terug was hier een enquête, als 70% van de huurders akkoord gingen, zou de verbouwing doorgaan. Nu ja, voordat ik mijn antwoord had opgestuurd, was die 70% al bereikt en had ik er niets meer over te zeggen.

Elk huis wordt volledig ingepakt/geïsoleerd. Nieuwe voor-, en achtergevels van een halve meter dik, kant en klaar af fabriek met driedubbel glas en hang en sluitwerk van de laatste generatie. Tot 75 cm in de grond wordt er geïsoleerd rondom en de kruipruimte wordt volgespoten. Dat gaat er op het dak nog een heel pakket en daar boven op een stuk of 24 (? exacte aantal/capaciteit ken ik nog niet) zonnepanelen...

Project: Zelfvoorzienend tiny house, een tiny farm

 • 10,572
 • 42
Beste Preppers,

Ik loop al enkele jaren rond met het idee/de droom om zelfvoorzienend te leven in een ‘tinyfarm’. Een zelfvoorzienend tinyhouse, betaalbaar in prijs, eenvoudig in bouw met voldoende grond voor ook wat vee en een flinke moestuin. Zodat je daadwerkelijk grotendeels onafhankelijk wordt van supermarkten, stroom, gas etc.

Het idee is deels ontstaan omdat ik een deel van mijn inkomen verdien met werken op afstand (webdesign werkzaamheden en dergelijke). Als ik mijn vaste lasten zouden kunnen terugbrengen (geen huur, minder maandelijkse boodschappen) zou ik op termijn onafhankelijk kunnen leven van die werkzaamheden zonder de noodzaak voor een baan in loondienst en voldoende tijd hebben voor het telen van bijvoorbeeld mijn eigen groente en het bakken van mijn eigen brood.

De laatste reden is dat de leefstijl mij erg aanspreekt, ik leef nu al erg minimalistisch en heb eigenlijk alleen een rijwoning in plaats van een appartement omdat ik hou van enige ruimte en rust om me...

Borium suppletie bij de behandeling van Arthritis/Arthrose.

Borium suppletie bij de behandeling van Arthritis/Arthrose.

 • 33,577
 • 166
Borium suppletie bij de behandeling van Arthritis/Arthrose.
In het oude forum heb ik uitgebreid gepost over Borium suppletie.
De lezer wordt naar deze link verwezen.
Ik had alweer jaren geleden last van Arthrose/Arthritis achtige klachten, vooral in de voeten en knieën.
Ik ben toen overgegaan naar de suppletie van Borium in de vorm van het zout Borax. De Borax werd besteld bij Labshop.nl
Ik gebruik Borium al jaren tot volle tevredenheid en mijn klachten zijn volledig verdwenen.
De minimale behoefte aan Borium is 1 mg B per dag. Voor een suppletie van Borium wordt 3 mg aangeraden maar hogere doses zijn niet nadelig. Ik gebruik nu 4 à 5 mg per...

Einde van Contant Geld

 • 14,309
 • 404

Na weer een nieuwsbericht te hebben gelezen over de wens om het 500euro biljet uit te bannen;

"De Europese Centrale Bank moet bekijken of het biljet van 500 euro kan worden afgeschaft. Dat vinden de Europese ministers van Financiën. Het doel is het bemoeilijken van het geldverkeer onder criminelen en terroristische organisaties.
"Er is het risico dat biljetten van hoge waarde gebruikt worden voor het financieren van terrorisme", zegt Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem"

http://nos.nl/artikel/2086506-biljet-van-500-euro-moet-afgeschaft-worden.html

Blijkt dat er krachten zijn die steeds beetje bij beetje de geesten rijp maken om contant geld af te schaffen, deze keer onder het mom van "terrorisme" en iedereen weet dat er in de strijd tegen (vermeend)kindermisbruik en terrorisme alles is geoorloofd, alles! (SARCASME).
Door steeds kleine speldenprikje uit te delen word er steeds meer draagvlak gecreëerd voor het verbannen van contant (ik...

De Biologisch Dynamische Zaaikalender / Maankalender / Kosmoskalender

De Biologisch Dynamische Zaaikalender / Maankalender / Kosmoskalender

 • 7,938
 • 12
Het moment waarop je dingen doet in je leven kun je natuurlijk geheel zelf bepalen. Het zaaien, planten, wieden, oogsten, inmaken, composteren e.d.

Maar eeuwenlang doet men dit ook al met behulp van de stand en invloed van de maan en de sterren en planeten.
Dat gaat ook verder dan alleen tuinieren en kan een gunstig (of ongunstig) effect hebben op geheel het leven.:cool:

De Biologisch Dynamische Kalender, de Maankalender, de Kosmoskalender.

De Maan en zijn schijf, die het nachtelijke duister verlicht, fascineert de mensen al lang. Men heeft heel snel gemerkt dat indien de maanschijf groeit of afneemt, een aantal verschillende natuurverschijnselen plaats vindt. Vroeger, zonder hulp van moderne laboratoria, hadden de vissers en boeren de datum van het vissen, zaaien of oogsten volgens de stand van de Maan vastgesteld en de vrouwen wisten welke dag goed is om was te doen, inmaken of de kruiden laten drogen.
De land- en zeedieren leven ook volgens de klok van de Maan...

Prepper gadgets

Prepper gadgets

 • 48,559
 • 102
Om het forum een beetje overzichtelijk te houden en niet te overladen met tientallen dezelfde topics hier een topic om alle 'prepper gadgets' te showen en linken :). Kom je een gave gadget tegen of een tool die een echte prepper/survivalist zeker kan gebruiken deel hem hier!

Ik doe alvast een aftrap: De Yirego, een 5 liter stroomloze wasmachine. Ideaal voor de bug-in! Tevens mee te nemen voor kampeertrips (nu voor 116 euro excl. verzendkosten verkrijgbaar via pre-order).

drumi.jpg

Prepper terminologie

Prepper terminologie

 • 17,629
 • 25
Een vogeltje fluisterde in mijn oor dat het misschien een leuk idee is om een topic te maken met basic prepper terminologie, voor beginners. Helpen jullie me met aanvullen? ::)

BIB: Bug-In Bag. Alle essentiële zaken die je nodig hebt wanneer je je je ergens binnen gaat opsluiten, in een bunker bijvoorbeeld :p
BOB: Bug-out Bag. Alle essentiële zaken die je nodig hebt wanneer je je boeltje gaat nemen en vertrekt.
BOV: Bug-out Vehicle
BOL: Bug-out Location
EDC: Every Day Carry. Wat je elke dag met je meedraagt zoals bv. gsm, multitools?, ...
GHB: Get Home Bag. Alle essentiële zaken die je nodig hebt om bv. thuis te geraken. Kleiner dan een BOB.
INCH: I'm Never Coming Home
SHTF: Shit Hits The Fan, wanneer 't naar de kloten is dus.
TEOTWAWKI: The End Of The World As We Know It

... En nu laat mijn geheugen mij in de steek. Aanvullingen? ;D
Bovenaan